Гујон: На Космету се данас брани и Република Српска!

Вријеме читања 2 минута


Ситуација на Косову и Метохији је забрињавајуц́а, изјавио је данас директор Управе за сарадњу са дијаспором у региону Арно Гујон и истакао да су Срби на сјеверу покрајине одговором на насиље Приштине послали јасну поруку да не смије да се пређе граница у нападима на српски народ, што се, каже, односи и на Републику Српску.
Гујон је рекао и да међународна заједница мора да преузме одговорност како би Срби у покрајини живјели безбједно и слободно.
Према његовим ријечима, јучерашњи упад косовске полиције на сјевер је чисто насиље, додајуц́и да се нигде на свијету није пуцало на људе када треба да се заплијени роба попут “фанте или “смокија”.
-Србија је показала бригу о свом народу тако што је слала јасне поруке свима да нец́е дозволити да се догоди нови погром као што је било 2004. године- рекао је Гујон после потписивања уговора са представницима три српска удружења из Федерације БиХ у Министарству спољних послова.
Навео је да је од почетка године на простору Косова и Метохије забиљежено више од 100 напада на Србе и да нико од починиоца није ухапшен, те да је јасно зашто се Срби у покрајини осјец́ају несигурно.
Гујон је рекао и да међународна организација на челу са Кфором и Еулексом мора да преузме одговорност за дешавања на сјеверу Косова и да обезбиједи људима мир и сигурност.
Истакао је да су Срби на сјеверу покрајине одговором на насиље Приштине послали јасну поруку да не сме да се пређе граница у нападима на српски народ што се односи и на Републику Српску.
-Свакако да су притисци на Републику Српску и Србију огромни и да ц́е се они повец́авати. Вјерујем да ми тако што показујемо одлучност у борби за људска права српског народа на Косову и Метохији поручујемо да не смије да се пређе једна граница и да се Република Српска данас брани и на Косову и Метохији- рекао је Гујон, пренио је Тањуг.
(Тањуг)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest