Гујон у Будви: Царевић је прави пример човека који је спреман да стави свој живот у корист свог народа

Вријеме читања 3 минута

„О њему сам много чуо на Косову и Метохији пре свега, где већ 17 година делујем на хуманитарном нову, и он то ради дуги низ година… лепо је видети да има добри и племенитих људи, који су спремни да помогну и да ставе свој живот и своје време у корист свог народа, то је прави пример и мислим да бисмо сви ми требали да видимо у којој мери можемо такође да дамо свој допринос“, казао је Гујон

Арно Гујон у Будви

Државни секретар за односе са Србима на Косову и дијаспори, познати француски хуманитарац и доказани пријатељ српског народа, Арно Гујон, са сарадницима, у склопу свог боравка у Црној Гори, посјетио је данас Општину Будва. Њега је у Будви примио градоначелник Општине, Марко Бато Царевић.

Дотакли су се разних тема, општинских, државних… те размијенили искуства…

„Оно што је мени изузетно битно јесте да чујем из прве руке, од стране људи који су на терену, какво је стање на политичком, друштвеном нивоу, како бих стекао искуство и добио праве информације о положају српског народа, и о изазовима са којима се тренутно суочавају“, казао је Гујон.

Он је истакао да је у Будви економска ситуација добра, много боља него прошле године.

„Видимо да постоји изузетно велика жеља за даљи развој на економском нивоу, али и на политичком нивоу што се тиче веза између Будве и осталих делова у Црној Гори и Србије“, додао је Гујон.

Казао је да му је изузетно драго што је лично упознао Марка Царевића.

„О њему сам много чуо на Косову и Метохији пре свега, где већ 17 година делујем на хуманитарном нову, и он то ради дуги низ година… лепо је видети да има добри и племенитих људи, који су спремни да помогну и да ставе свој живот и своје време у корист свог народа, то је прави пример и мислим да бисмо сви ми требали да видимо у којој мери можемо такође да дамо свој допринос“, казао је Гујон.

Царевић је истакао да је велико задовољство присуство господина Гујона који је велики француски и српски хуманиста, те да му је част да су се данас упознали.

„Желим у своје име и у име српског народа овдје на овим просторима да се захвалим, јер је ово један риједак примјер правог хуманисте и патриоте, човјека великог срца, који заиста жели да помогне и да буде на страни правде“, казао је Царевић.

Арно Гујон у Будви

Царевић је казао да су размијенили искуства, и да постоји доста простора за успостављање још бољих односа.

„Пуно је ту простора, за успостављање још бољих односа, не само са српским народом, већ и са свим народима, и оно што ми, као српски народ, желимо, да стварамо што боље и економске и културне осносе. Пуно је тога у прошлости пропуштено, али хвала Богу иаммо подршку Србије, њиховим представника. Надамо се да ћемо у наредном периоду сарађивати не само са Србијом, већ и са Косовом*, Републиком Српском и свугдје гдје је српски народ“, поручио је Царевић.

Подсјетимо, ово је његова прва званична посјета Црној Гори. Био је у посјети Беранама ,Подгорици, Никшићу… Гујон је, са сарадницима, посјетио јуче и „Српску кућу“.

IN4S

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest