Гувернер Флориде потврдио да има мртвих, разарајући ураган „Ијан“ креће се ка Јужној Каролини

Фото: Printscreen

Ураган Ијан оставио је за собом жртве, потврдио је гувернер ове савезне државе, не желећи да каже колико је тачно људских живота изгубљено. Си-Ен-Ен је објавио да је 17 особа страдало. Спасиоци покушавају да евакуишу заробљене. Иако је био ослабио на ниво тропске олује, Ијан је поново ојачао и као ураган креже се ка Јужној и Северној Каролини, Џорџији и Вирџинији. У тим државама превентивно је проглашено ванредно стање.

Дан након што је ураган Ијан погодио Флориду, остављајући за собом жртве и велику материјалну штету, у опасности је Јужна Каролина.

Наиме, иако је јуче ураган „Ијан“ ослабио на статус тропске олује, поново је повратио снагу урагана 1. категорије.

Он се ка Јужној Каролини креће максималном брзином од 120 километара на час. Са собом доноси поплаве и олујне ударе.

На Флориди, која се прва нашла на удару урагана, спасиоци још трагају за становницима који су остали заглављени услед невремена. Ен-Би-Си наводи да је најмање 10 људи изгубило живот, а Си-Ен-Ен наводи да има бар 17 жртава.

Гувернер Флориде Рон де Сантис признао је да има људских жртава, али је одбио да потврди конкретан број, истичући да се чека званична потврда.

Раније у четвртак, председник Џо Бајден рекао је да је могуће да ће се показати да је Ијан најсмртоноснији ураган у историји Флориде, као и да су прелиминарни извештаји сугерисали да је знатан број људи изгубио живот.

Више од 2,3 милиона домова и предузећа остало је без струје.

Званичници у Џорџији, Јужној Каролини и Северној Каролини апеловали су на становнике да се припреме. Чарлстон је посебно угрожен.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest