ХЕРОЈИ НАЦИЈЕ И ШАМПИОНСКЕ СУЗЕ: Митровић се прекрстио и поручио – „није крај“

Дали смо задњи атом снаге, Играли смо за наше најмилије, то су сви људи у Србији, наша фамилија. Сви који нас прате знају какви су нам били почеци, на најтежи начин је ова генерација дошла до првог злата, исто тако тешко дошла је и до последњег. Ово није крај, верујем у момке који ће да остану иза нас да играју и треба им пружити подршку…“, рекао је он

слика екрана

Ватерполо репрезентација Србије, најуспешнији тим који је ова земља имала, други пут узастопно освојила је олимпијско злато и тако спектакуларно завршила невероватан циклус.

Чак седморица носилаца игре опростили су се тако, шампионски у Токију од капице са државним грбом. Хероји који су данас рекли збогом су Филип Филиповић, Андрија Прлаиновић, Стефан и Бранислав Митровић, Милан Алексић, Душко и Гојко Пијетловић и Стефан Митровић.

Капитен и лидер генерације, Филип Филиповић је изашао пред камеру РТС-а загрљен са саиграчима и пријатељима, Стефаном Митровићем и Душком Пијетловићем.

„Овај старији, матори део генерације, стварно је одиграо свој последњи плес у Токију. Ови момци овде, нас тројица и још њих пар тамо рекли смо да ћемо дати све од себе и да ћемо дати срце и душу у базен да би ово заиста био наш последњ плес. Нисмо могли да на бољи начин замислимо крај“, рекао је Филип.

Филиповић је хтео да дода још нешто, али му је на крају задрхтао глас, док су шампионске сузе саме почеле да иду.

„Хвала људима у Србији који су ово омогућили, који су нам помогли. Хвала нашим фамилијама, који су се жртвовали највише за све ово“, додао је капитен борећи се са емоцијама.

Митровић био је јако емотиван, иако је на почетку обраћања мислио да ће лакше „изнети“ тај одговор.

„Још увек не осећам ту еуфорију, већ велико олакшање. Ово је последњи турнир и мислим да на лепши начин нисмо могли да се опростимо. Дали смо задњи атом снаге, Играли смо за наше најмилије, то су сви људи у Србији, наша фамилија. Сви који нас прате знају какви су нам били почеци, на најтежи начин је ова генерација дошла до првог злата, исто тако тешко дошла је и до последњег. Ово није крај, верујем у момке који ће да остану иза нас да играју и треба им пружити подршку…“, рекао је он.

Митровићу је потом такође заиграо глас.

„Хвала свима, хвала мојој браћи…“, застао је Стефан.

„Хвала пре свега хвала драгом Богу јер без њега ово ништа не би било могуће“, завршио је велики шампион прекрстивши се.

Душко Пијетловић је захвалио читавом народу на подршци.

„Хвала момцима на свему што су ми пружили, хвала српском народу што су нас подржавали, пре свега у мечу против Шпаније, осетили су шта хоћемо и колико хоћемо и то нас је погурало и у финалу и преко границе. Медаља као медаља је свака лепа на свој начин, а ова стварно… Посебно зато што доста нас завршава репрезенативну каријеру, сигурно да је и зато важна“, рекао је легендарни центар Пијетловић.

Филиповић је за крај додао и…

„Нека цела Србија слави, има повода, хвала на вери и на свему, ми смо рекли своје у базену и сада мислим да је ред за славље“.

/Мондо/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest