Хљеб од 10. јануара 65 центи

Групација произвођача пекарских производа, при Привредној комори Црне Горе, одлучила је да од 10. јануара повећа цијене основне врсте хљеба са 50 на 65 центи.

„Представници индустријских пекара, великих трговачких ланаца, Министарства економског развоја, Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и Привредне коморе, на заједничком састанку, одржаном 23. децембра у Привредној комори, усагласили су да препоручена малопродајна цијена основне врсте хљеба не прелази 0,65€/векни“, наводи се у саопштењу Групације.

Групација поздравља Одлуку Владе Црне Горе да не продужи важење Уредбе о лимитирању цијене основне врсте хљеба, која је иначе нанијела значајне губитке овој производњи у посљедња три мјесеца 2021. године.

„Ова препорука је израз заједничке бриге и друштвене одговорности свих учесника, а прије свега индустријских пекара и трговачких ланаца да не одређују економски оправдану цијену до 0,70€/векни, уважавајући тиме и дати социо-економски тренутак“, наводи се у саопштењу Групације.

Нове цијене хљеба ће се примјењивати од 10. јануара 2022. године.

Извор: ртцг

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest