Хоће ли полиција узимати изјаве од полиције

Пише: С. Боричић

Управа полиције се данас огласила на свом Твитер налогу. Након објаве о поднесеним кривичним пријавама против свештеника СПЦ који су на Ђурђевдан у свом традиционалном молитвеном  ходу од манастира кроз град и назад, а без присуства вјерног народа, наводно прекршили мјере које је прописао НКТ, услиједила је и објава о даривању крви од стране граничне полиције.

Фотографија на овој њиховој објави је кап у пуној чаши након низа нелогичности, притисака, обмана и оптужби од почетка пандемије, како од стране НКТ-а, тако и од стране управе полиције. Њихови поступци доказују, мада не први пут, не само различите аршине, већ и нескривено фашистичко дјеловање усмјерено на свештенство и вјернике СПЦ. Такође, овакви поступци су понижавајући за све грађане Црне Горе, јер подразумијевају да само малоумник може да прогута оно што сервирају.

Наиме, на фотографији се јасно види да припадници исте те полиције, која пише кривичне пријаве својим грађанима, не поштују прописану дистанцу и да не носе рукавице.

Да ли су против њих поднесене кривичне пријаве због непоштовања прописаних мјера? Ако нису, да ли ће бити? Да ли ће проћи некажњено као радници Бемакса, са смијешном казном као Сораја или ће се према њима односити као према свештенству?

И на крају, питамо се да ли је ова њихова објава фотографије, која јесте доказ непоштовања мјера, њихов безобразлук или глупост?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest