Хорор барске болнице – НОВИ НЕМАР са смртним исходом: Људи умиру, породице незадовољне односом љекара, у болници НЕМА пулмолога

Ови нажалост тешки и смртни догађаји по свему судећи, само су оголили тешко стање у ком се налази барска која је и регионална ковид болница за јужну регију. Индикативна је изразито велика смртност у овој установи, и све гласнији вапаји пацијената и грађана, који говоре о томе у каквом стању се налази барска општа болница

Болница у Бару

Сцене инцидента испред ковид одјељења у Бару, када породица преминулог пацијента Г. К. (48) покушала да уђе у болницу, а претходно не добивши информације о његовом здравственом стању, одјекнуле су у јавности.
Према нашим информацијама, породица преминулог пацијента је данима уназад покушавала да издејствује пребачај за Подгорицу, али надлежни из барске болнице нису то дозволили. 

Нажалост, ово није први пут да су породице пацијената незадовољне односом медицинских радника на барском ковид одјељењу.

Наиме, Бобана Желалић је на свом фејсбук профилу, објавила потресну исповијест, о томе како је у ОБ Бар преминуо њен зет 1961. годиште, и какав је био однос љекара и сестара у барској болници. Њен статус преносимо интегрално:

„Хорор од хитне до болнице у Бару 61. годиште мој дјевер угаси се један овоземаљски живот…без ријечи, без идје икога свогаостављен на милост и немилост можда заборављен од особља…температура, бол у цјелом тјелу, општа малаксалост, тако је почело и трајало неколико дана…тестирање, фамозно чекање резултата за 8 дана, у међувремену стање још лошије, зовемо, кажу чекајмо тест, споро пролазе сати кад те нешто гуши, не да ти да дишеш, добијамо упут за снимање плућа напокон, налаз ок, неће да га приме ни погледају, кажу чекамо несрећни тест, али помозите лоше је, треба и налаз крви, долази патронажа кући јер човјек не може у лаб.

Поред космонаутског одјела и све заштите НЕ желе да уђу у кућу до пацијента, изведите га испред врата кажу, е туго наша…стално је лоше, бори се за сваки уздах налаз теста није готов, не можемо чекати проклети тест, помозите поБогу, водимо га поново у хитну,није он за одје он има симптоме цовида у Мељине са њим…тамо др.К.у припитом стању шегачи се и смије…није он за одје…хитна га вози за Бар…лежај мали, кратак а ЧОВЈЕК ИПО, спада маска са кисеоником,тумбање и преврћање. остаје у болници на кисик…сутрадан премјештај у другу собу, САМ је не дају ући у болницу недају никакве инфо ДВА дана узалудно зовемо на бр.тел 068… … који смо сазнали од неких добрих људи..ејјј људи нико се не јавља ,мед.сестре ништа не смију да кажу,а др. В.С каже параметри расту, стабилно је. Л. не може баш добро ни да прича…али је написао остао сам данас без кисеоника из флаша 57 мин. е туго наша, како ти је тешко било без твојих, без подршке, без стиска руке твојих најмилијих драги наш, други дан стање се побољшало, боље је кажу стабилно. Боже помози мислимо.

Субота…од 20сати се не јавља нити пише у 2х и 30мин.ујутро зову са оног несретног броја моб.тел 068 на који се никад нико није јавио да кажу инфо… и кажу јетрви ми ПРЕМИНУО ЈЕ. ужас,шта сте му урадили?

Зар број моб.тел служи само да јавите смрт. Оставили сте га самога у соби,а он није могао потражити помоћ, рекли сте да је стабилан, нисте допустили ни да додјемо по њега нити да га видимо последњи пут, него га спаковали и послали како сте ви хтјели, не никако као ЧОВЈЕКА, а његове ствари у црној врећи за смеће са именом и презименом заборавити нећу никад болесници једни…је ли то начин, у црној врећи за смеће. Мртвачница вам је шупа-хорор срам вас било..Др.В.С каже КАСНО ЈЕ СТИГАО јојјј Боже због кога ? Чекајући налазе теста касно? А ми, исти дан га морали сахранити које сте ви понижење за нас за њега, који је одвајао цјелог свог живота за здравство, а ви га оставили без кисеоника а стање кажете стабилно…знам вама је важан само број и ништа више…БУДИТЕ ЉУДИ…некоме је био важан и битан син, отац, супруг, брат, дјед, стриц, ујак ма шта ви знате о томе…не дај Боже икоме икада да буде потреба од болнице у Бару…НЕ-идите молим вас!“

Посланица коалиције За будућност Црне Горе и потпредсједница Демократске народне партије (ДНП) Маја Вукићевић, реаговала је више пута на дешавања у барској болници.

„Поводом најновијих догађаја који су кулминирали инцидентом који се десио у барској болници очекујем да надлежни предузму реакције како се овакве ситуације више не би понављале. Већ дуже вријеме примјетно је да је смртност у барској болници од Ковида-19 процентуално већа него у свим градовима у Црној Гори. Забрињава и оглашавање појединих љекара из барске болнице који свједоче о неадекватним условима лијечења заражених“ казала је раније.

Она је истакла да су љекари и медицинско особље у Црној Гори изнијели велики дио терета у тешким условима у којима раде, те да је ријеч о правим херојима овог времена и поручила на крају.

„Не смијемо дозволити да нам болнице буду партијски одбори ДПС-а и да због уских интереса и сујета, распоређивања по партијској припадности, трпе грађани Бара. Не сумњам да ће нова влада озбиљно схватити ситуацију у којој се налазимо и приступити овом проблему много адекватније и квалитетније од досадашње управљачке структуре“, закључила је Вукићевић.

Оно што је такође посебно забрињавајуће је чињеница да барска болница која је одређена за ковид центар за југ, нема пулмолога, који је неизбјежан у лијечењу инфекција насталих коронавирусом.

Ови нажалост тешки и смртни догађаји по свему судећи, само су оголили тешко стање у ком се налази барска која је и регионална ковид болница за јужну регију. Индикативна је изразито велика смртност у овој установи, и све гласнији вапаји пацијената и грађана, који говоре о томе у каквом стању се налази барска општа болница.

ИН4С

5 thoughts on “Хорор барске болнице – НОВИ НЕМАР са смртним исходом: Људи умиру, породице незадовољне односом љекара, у болници НЕМА пулмолога

  1. Moj tata je umro u toj bolnici …prosle sedmice. Doveden je sanitetom u Bar, na putu do Bara su ga pustili da izadje, da mokri, on je pao, niko ga nije pridrzao…pokusali smo da skrenemo paznju ( porukama) da je pao, da ga pregledaju, ali nisu reagovali na to. Tek 4.dana su konstatovali prelom butne kosti i to takav da je i prezivio ovu bolnicu, ostao bi nepokretan! Cetiri dana je lezao, da NIKO nije vidio da mu se noga skratila. Prelom je bio takav da je izgubio i dosta krvi. Tek petog dana smo mi dobili informaciju da je polomljena butna kost. Kako je moguce da niko ne vidi tako ozbiljan prelom, gdje se noga istog trenutka skratila. Da li to znaci da ga niko nije ni pogledao, ni presvukao, ni otkrio 5 dana!!!! Na zalost, ne mozemo da saznamo ni sta se desilo na putu za Bar, a jos manje sta se desavalo tih 10 dana njiegove agonije u bolnici. Na kraju nam je vracen u mrtvackom sanduku.

    1. Iskreno saučešće 😔
      Bezosjećajni su bilo gdije, ne mare ni za kog. Moj pok. tata je imao sličnu situaciju mada nije ništa polomio ali ophođenje isto. Još uvijek imam sliku kada ga je mama slikala vezanog za krevet, u pelenama, otkriven a na nadkasnu stoji ručak. Pa kako će vezan jesti? No srca nemaju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *