И даље на функцији: Директорица АСК-а продаје станове, а не плаћа порез

Вријеме читања < 1 минут


Директорица Агенције за спрјечавање корупције Јелена Перовић продала је стан који је добила од државе и није платила капиталну добит, а на тај начин утајила порез од око 5.000 евра.

Перовић, од кад се промијенила власт, новој дијели пацке по инструкцијама старе, а не примјећује кршење закона када су перјаници бивше власти и она у питању.

Директорица, позната по томе што зна да замаже очи и представи се као независна, у једном тренутку имала је чак три стана.

Ипак, одлучила се да прода онај који је добила од државе, али и да не плати порез, чиме се кандидовала за затворску казну.

Но, то је ипак најблаже дијело врле директорице. Прије пар година се сумњало да је помогла брату да побјегне у Русију и на тај начин избјегне гоњење СДТ због милионске утаје пореза и прања пара. Ни лажни стечајеви је не заобилазе као дио групе, те са својим другарима из Привредног суда фине паре од тога узима.

Као судија Основног суда у Подгорици ослободила је стечајног управника Жарка Остојића за проневјеру пара у Врховном суду, иначе кума Блажа Јованића, предсједника Привредног суда, који се исто тако извукао у тој афери.

Ипак, упркос свим наводима, она и даље обавља врло одговорну функцију, и бори се против оних који крше Закон. Нико из нове власти не покреће поступак или бар питање, зашто је и даље на функцији директорице АСК-а.

Borba

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest