Исламска заједница вратила донацију из Њујорка


Исламска заједница вратила донацију из Њујорка: Нећемо учествовати у политизацији

foto: monteislam

Исламска заједница Црне Горе саопштила је да неће дијелити помоћ која је послата из Њујорка, како би се избјегле забуне пошто они нијесу добили онолико новца колико је објављено у медијима.

Поводом јавно најављене донације Исламске заједнице и Културног центра Плав-Гусиње у Њујорку, која је требало да буде подијељена социјално угроженом становништву на сјеверу Црне Горе, посредством организационих јединица Исламске заједнице у Црној Гори, а у циљу отклањања нејасноћа и политизације најхуманијих мотива доброчиних давалаца, Исламска заједница обавјештава јавност да се хуманитарна помоћ из овог фонда неће дијелити посредством њених органа.

“С обзиром на то да је од стране представника донатора објављена информација да ће Исламска заједница подијелити помоћ преко својих субјеката на сјеверу Црне Горе и дијелу Подгорице у вриједности од 50 хиљада америчких долара, дужни смо обавијестити јавност да је на наш рачун пристигла свега четвртина тог износа, и то у Подгорици и Пљевљима. Остала средства су, према нашим сазнањима, усмјерена према одређеним НВО и вјерским параструктурама које су под контролом центара ван Црне Горе”, пише у саопштењу које потписује реис Рифат Фејзић.

Медији су раније објавили да је Исламска заједница Плав-Гусиње у Нјујорку донирала 93.000 долара за борбу против корона вируса и за социјално угрожене породице у Црној Гори, завичају, Санџаку, Босни и Херцеговини и Косову.

Фејзић наводи да су имајући у виду јавно лицитирање висином донације и именом Исламске заједнице у Црној Гори, без унапријед усаглашене координације, принуђени да представницима донатора врате средства која су примили.

“Исламска заједница неће учествовати у даљој политизацији хуманитарне помоћи којом се скрнави мерхамет донатора и достојанство примаоца, а сходно капацитетима наставиће и даље са сопственим хуманитарним акцијама како би се ублажиле последице актуелне кризе”, наводи он.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest