Истражитељи открили ко је убио Милића Мињу Шаковића

Полиција и Више државно тужилаштво расвијетлили ликвидацију наводног вође подгоричког огранка шкаљарског криминалног клана

Фото: Новости

Полиција и тужилаштво расвијетлили су убиство високопозиционираног члана шкаљарског клана Милића Миње Шаковића и трагају за убицама чији идентитет им је познат, речено је “Вијестима”.

Ту информацију потврдило је више извора укључених у истрагу мафијашке ликвидације у Будви.

Наводно, те особе обухваћене су допуном кривичне пријаве, коју је виша државна тужитељка Ана Радовић након убиства поднијела против НН починиоца.

Према истим изворима, полицијски инспектори и форензичари су, по налогу Вишег државног тужилаштва, даноноћно радили на расвјетљавању убиства извршеног 17. јуна око 23.30 часова испод зидина будванског Старог града.

Извор из безбједносног сектора рекао је јуче за “Вијести” да су утврдили ко су помагачи убице, који су у једној подгоричкој продавници купили електрични тротинет коришћен у припреми злочина. У трагу су им ушли након што су увезали снимке са надзорних камера постављених у главном граду.

Превозно средство које су набавили убици, пронађено је у “штек стану” из ког је егзекутор надгледао Подгоричанина.

У том стану, између осталог, инспектори су пронашли женску перику, гардеробу коју је користио, више пари хируршких рукавица, остатке хране, опушке и личне ствари… Осим тога, истражитељи су пронашли и завој којим је обмотавао десну ногу док се кретао метрополом црногорског туризма – једно од могућих објашњења је да је њиме покрио тетоважу, а тиме и отежао да га неко препозна.

У том стану пронашли су и женску гардеробу коју је убица облачио док је прерушен у жену нагледао Шаковића, али и качкет који је убица носио сат прије ликвидације, док се, како се вјерује, припремао за убиство.

На свим тим стварима остало је мноштво биолошких трагова и отисака, који су им олакшали истрагу.

Изузимајући снимке са надзорних камера у Будви, инепектори су дошли и до једног, изузетог са објекта удаљеног стотињак метара од терасе кафића “Корковадо” у ком је Шаковић убијен.

На том снимку виде се убица који око 22.30 сати шета Старим градом обучен у тексас бермуде, бијелу кошуљу дугих рукава, с плавим качкетом на глави, црно-бијелим патикама и беж женском торбицом…

Наводно и тада је надгледао Подгоричанина и осматрао терен.

Торбица коју је носио сат прије убиства била је преко његовог рамена и када је пришао столу за којим је с пријатељима сједио један од шефова шкаљарског криминалног клана и у њега испалио шест хитаца.

Извор из истраге казао је да је егзекутор након убиства два пута пуцао увис, што је направило пометњу која му је помогла да побјегне. Током бјекства испала му је торбица у којој су полицајци пронашли и пиштољ.

Тај саговорник раније је описао убицу као голобрадог мушкарца старог око 35 година и високог око 170 центиметара, који је на себи имао бијелу кошуљу дугих рукава, бијели качкет, блиједе фармерке и црне патике.

Управа полиције ни Више државно тужилаштво нијесу се јавно оглашавали поводом расвјетљавања убиства Шаковића.

Да истрага иде у добром правцу, почетком јула саопштио је министар унутрашњих послова Филип Аџић, који је тада и најавио да ће надлежни “врло брзо имати конкретне резултате”.

”Вијести” су почетком јула објавиле да је наводни шеф подгоричког огранка шкаљарског клана убијен свега неколико сати након што је у Будву стигао из Подгорице.

Истражитељи су током истраге добили прецизне информације са ким се Шаковић срео након што је стигао у Будву, шта је радио и гдје је боравио.

Наводно, у Будву је стигао око 15 сати и одмах се у ресторану “The Old Fisherman’s Pub” срео са својим млађим братом Новаком, а потом је отишао у ресторан “Hemingvej”, гдје је сједио са пријатељем Е. Р.

Инспектори су утврдили да је Шаковић, нешто касније, са братом отишао на базен хотела “Авала”, гдје им се око 18 сати придружио Ђ. И. Млађи Шаковић тада је отишао кући, а покојни Милић Шаковић и Ђ. И. остали су на базену неко вријеме, након чега је и Подгоричанин отишао у стан у ком је боравио.

Инспектори сумњају да је егзекутору јављено да је Шаковић око 22 сата изашао из стана, због чега су и провјеравали да ли се на снимцима надзорних камера са тог објекта види да ли га је неко надзирао у ноћи 17. јуна.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest