Ивановић брине за комите, а заборавља на дјевојчицу коју је ударио аутомобилом!


Посланик Демократске партије социјалиста Петар Ивановић први је реаговао након што су комите насрнуле на службено возило у којем се налазила кћерка премијера Здравка Кривокапића. Ивановић је завапио “згрожен” због грађана који су наводно повријеђени, а заборавио је када је ослобођен за удес који је наводно изазвала дјевојчица. “Бригом” о грађанима он очигледно покушава да скрене пажњу јавности са скидања имунитета због Абу Даби фонда.

“А што је са сузама ђеце повријеђених? Да ли њихове сузе мање боле? Дјела, а не ријечи”, поручио је на Твитеру Ивановић.

Прије те објаве, Ивановић је истакао да се премијер Кривокапић у својим јавним иступима често обраћао грађанима ријечима “поштовани народе”.

“Данас смо на дјелу видјели како изгледа поштовање народа. Да ли у ЦГ постоје два народа: један којег треба згазити и други који ужива статус штићених лица. Дјела, а не ријечи”, додао је некадашњи министар.

Ивановић се сада први огласио, а заборавио је на пресуду која је тада запрепастила црногорску јавност.

Питамо господина Ивановића шта је са дјететом које је по одлуци суда “насрнуло” на његов аутомобил.

Сјећа ли се некадашњи министар, како је било родитељима дјетета које је суд окривио за његов удес.

Подсјетимо. су­ди­ја Основ­ног су­да у Под­го­ри­ци Го­ран Ђу­ко­вић осло­бо­дио је бив­шег ми­ни­стра по­љо­при­вре­де Пе­тра Ивано­ви­ћа оп­ту­жбе да је у ок­то­бру 2010. го­ди­не ауто­мо­би­лом уда­рио дје­вој­чи­цу А.Б., ко­ја је та­да за­до­би­ла лак­ше тје­ле­сне по­вре­де. Су­ди­ја Ђу­ко­вић је са­оп­штио ту пре­су­ду од­мах на­кон што су окри­вље­ни, ње­гов бра­ни­лац и ту­жи­лац из­ни­је­ли за­вр­шне ри­је­чи.

Под­сје­тио је да је тим вје­шта­ка са Ма­шин­ског фа­кул­те­та утвр­дио да бив­ши ми­ни­стар ни­је уда­рио дје­вој­чи­цу аутом, већ да је она са­ма на­тр­ча­ла на пар­ки­ра­но во­зи­ло.

Чека се скидање имунитета Петру Ивановићу

Док чека скидање имунитета, Ивановић користи сваку прилику, прикривен бригом за грађане, да скрене пажњу јавности са тог питања.

Специјално државно тужилаштво упутило је Скупштини Црне Горе још у фебруару захтјев за скидање имунитета посланику Ивановићу због, како је наведено, кривичног гоњења.

У захтјеву упућеном Скупштини наводи се да прикупљени докази и подаци упућују на основану сумњу да је Ивановић, као министар пољопривреде и руралног развоја у Влади Црне Горе, то својство злоупотријебио приликом располагања и додјеле крајњим корисницима средстава из Уговора о кредиту (зајам), између Фонда за развој АБУ Дабија из Уједињених Арапских Емирата и Црне Горе.

Borba

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *