Ивановић: Црногорци изгубљени, а непријатељи никад јачи; цркве су наше, „српске попове треба игнорисати“

Ивановић је Шуковићу „забринуто“ казала да је њен утисак да су Црногорци збуњени и незадовољни урађеним и да се осјећају остављено на вјетрометини.

Анђела Ивановић

Анђела Ивановић, један од симбола „пендрек-коалиције“, која је политичком корупцијом и злоупотребом институција на кратко преузела власт у Будви, изјавила је у емисији „Другачија радио веза“ на Антени М да се Црногорци у Будви и у цијелој Црној Гори осјећају угрожено.

Ивановић је Шуковићу „забринуто“ казала да је њен утисак да су Црногорци збуњени и незадовољни урађеним и да се осјећају остављено на вјетрометини.

“Парламентарне партије које припадају суверенистичком блоку нека се баве саме собом. А ми, на другој страни, треба да се посветимо организовању унутар суверенистичког блока ван тих партија јер су у четрнаестогодишњем периоду владања имали озбиљне шансе да ријеше озбиљна питања која су ставили на дневни ред крајем прошле године па се десило што се десило. Да су можда ова питања везана за цркву и друга идентитетска питања дошла одмах послије референдума, не бисмо данас били у ситуацији у којој смо, јер данас су непријатељи Црне Горе никад јачи, моћнији и богатији”, сматра она.

Ивановић је казала да дуго времена није посјећивала храмове. Каже да су цркве и манастири – државе Црне Горе, те да „српске попоове треба игнорисати“.

“Потребно да се црногорски народ према светињама односи као према нашим светињама. Не смијемо дозволити окупацију. Вријеме је да мени пријатељи више не купују тамјан, јер сам ја персона нон грата у тим црквеним објектима, него је вријеме да ми Црногорци посјећујемо своје храмове и шаљемо поруку да су то наши храмови, да су наши ђедови и прађедови градили те храмове. То је залог за будућност нашој ђеци и ми се тога не смијемо одрицати”, напомиње Иавновић.

Коментаришући изјаву предсједника Будве Марка Бата Царевића, да ће се повући са функције кад заврши са Пописом, Ивановић између осталог каже да је похвално што Царевић никад није крио свој циљ, те да има „идеју, намјеру, новац и политичку моћ тако да у пуном замаху може да оствари све што је наумио”.

“Уколико сви буквално схвате оно о чему он говори сигурна сам да ће број Срба бити много већи него што је сад у читавој Боки и приморју, јер је то, како каже Царевић, било српско од вајкада”, преноси ЦдМ.

Џаковић и Ивановић, фото: Вијести

Говорећи о скупу црногорских патриота који су се окупили испред зидина Старог града у Будви да изразе протест због најављене посјете амбасадора Србије Владимира Божовића и његове намјере да положи вијенац на спомен плочу изнад врата на улазу у град, Ивановић је казала да јој је драго што су се Будвани пробудили те да иза скупа није стајала ниједна политичка партија…

ИН4С

5 thoughts on “Ивановић: Црногорци изгубљени, а непријатељи никад јачи; цркве су наше, „српске попове треба игнорисати“

  1. Ne znam zbog čega, ali me gospodjica ili gospodja Anđela Ivanović svojim izgledom podseća na učesnike raznih rijalitija, a na fotografiji je prikazana dok stoji na tom skupu i drži ruke u džepovima, ne poštujući tako ni sama to okupljanje. Podseća i na partizanku Maru iz stripova, samo mi nije jasno da li ume da mesi lebac, pristavlja supe, čorbe, kuva razna jela. Izrazi koje koristi, kao čuveno ,,bukvalno“ i ,,ignorisanje“ najbolje svedoče o njenoj obrazovanosti. Slatka Anđelica izgleda tako kao da je sastavni deo morskih plodova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial