ИЗЈАВА ЗА ЈАВНОСТ ЈЕЛЕНЕ КЉАЈЕВИЋ, ПОРТПАРОЛА, И ЧЛАНА ПРЕДСЈЕДНИШТВА ДНП ЦГ

Користећи неформално ванредно стање у држави и појаву корона вируса, бруталним нападом на породицу Ђуришић из Подгорице, насилним уклањањем барикада на њиховом имању, због спора који Ђуришићи воде са државом, а затим и привођењем чланова фамилије, овај режим је показао и грубу неспремност да одговори кризној ситуацији у земљи. Али је показао спремност да и пандемију мучки злоупотријеби у отежавању живота грађана, кршећи бројне прописе, донесене због новонастале ситуације, а један од њих свакако је и забрана окупљања на јавном мјесту.

Демократска народна партија истиче да се на снимку, који је јутрос објавила Данијела Ђуришић, јасно види да ни припадници комуналне полиције, као ни  запослени у “Чистоћи”, не држе социјалну дистанцу, те на тај начин флагрантно крше прописе,  донесене у циљу сузбијања пандемије. На снимку се такође јасно види и да је привођење чланова породице Ђуришић обављено без заштитне опреме, што представља и додатно, грубо кршење донесених строгих здравствених прописа.

Демократска народна партија, уз ово, поставља питање надлежнима: да ли је имовински спор, који ова породица већ годинама води са државом, окончан и, ако јесте, кад је наступила правоснажност пресуде? Ово зато јер се на снимку такође чује да припадници градских власти немају ниједан валидан документ, на основу којег су и предузели овакву акцију, него да “само поступају по наређењу”.

ДНП ЦГ на крају истиче да овакво поступање осионог режима у Црној Гори представља још један груб примјер нечовјечног понашања, које има посебну тежину јер су грађани у изузетно тешкој ситуацији због појаве вируса који пријети човјечанству. Тим прије, режим је и овог пута, још једном пао на професионалном и моралном испиту.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest