Изненађење на конференцији за медије: Коментари чувеног тенора у вези са короном све изненадили

Андреа Бочели

Чувени тенор Адреа Бочели критиковао је одговор италијанске владе на пандемију коронавируса рекавши да је био понижен увођењем мера карантина.

Он је уједно позвао је грађане да одбију да поштују правила која су још на снази.

Бочелијеви коментари на конференцији одржаној у италијанском сенату изненадили су све, и сви су били шокирани, преносе агеције, с обзиром на то да је чувени тенор сматран симболом националног јединства у јеку пандемије и мера карантина, када је за Ускрс певао у празној миланској катедрали, његов наступ преношен је уживо.

„Осећао сам се понижено и увређено. Нисам могао да напустим кућу иако нисам починио никакав злочин“, рекао је Бочели на конференцији којој су присустовали припадници опозиције, укључујући и лидера Лигеа Матеа Салвинија, који је и сам критиковао одговор владе на пандемију.

Ројтерс преноси да је чувени оперски певач, који, иначе има 61 годину, признао да је прекршио мере карантина „зато што није сматрао да је исправно и здраво да остане код куће у његовим годинама“.

Он је такође рекао да верује да ситуација није могла да буде толико озбиљна као што су власти то представиле, с обзиром да не познаје никог ко је због короне био смештен на одељење интензивне неге.

Мере карантина у Италији су уведене почетком марта, да би касније биле ублажаване по фазама током три месеца.

У циљу заштите од коронавируса, у овој земљи су и даље на снази мере социјалног дистанцирања и обавезно ношење маски у затвореним јавним просторима.

Андреа Бочели позвао је на бојкот ових правила.

„Хајде да одбијемо да поштујемо ово правило. Хајде да читамо књиге, да се крећемо, да упознајемо једни друге, разговарамо…“, предложио је.

У Италији је од почетка пандемије корона вирусом заражено близу 250.000 људи, док је од последица ковида 19 преминуло преко 35.000 пацијената.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *