IZRAELAC UHAPŠEN U HERCEG NOVOM: Osumnjičen da je izvršio tri krivična dela na organizovan način

Foto: RTCG/printskrin

Izraelac L.A. (28) za kojim je raspisana međunarodna potjernica Interpola, prije dva dana uhapšen je u Herceg Novom, saopštila je Uprava policije. On je osumnjičen da je izvršio tri krivična djela krađa na organizovan način i dva krivična djela prevara na organizovan način.

“Službenici Odsjeka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju INTERPOL-EUROPOL-SIRENE, uhapsili su osobu za kojom je raspisana međunarodna potjernica Interpola. Naime, službenici policije su 16. juna u Herceg Novom, uhapsili L.A. (28), državljanina Izraela po međunarodnoj potjernici koju je raspisao NCB Interpol Moskva, Rusija, u cilju obezbjeđivanja njegovog prisustva pred nadležnim organima u krivičnim postupcima koji se vode zbog postojanja sumnje da je izvršio ukupno tri krivična djela: krađa na organizovan način i dva krivična djela prevara na organizovan način”, navedeno je u saopštenju Uprave policije (UP).

Iz policije su kazali da L.A. je određen ekstradicioni pritvor po nalogu sudije za istragu Višeg suda u Podgorici.

Takođe, dodaje se da u Sloveniji je 16. juna uhapšena R.H.(32), za kojom je raspisana međunarodna potjernica NCB Interpol-a Podgorica, na osnovu naredbe Osnovnog suda u Kotoru, radi vođenja krivičnog postupka zbog sumnje da je izvršila krivično djelo teška krađa.

“Imenovanoj je od strane nadležnih pravosudnih organa Slovenije određen ekstradicioni pritvor”, naveli su iz UP.

Pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest