Јанковић о инциденту у Беранама: Никога нисмо вријеђали на националној основи

РЕАГОВАЊЕ БЕРАНЦА НА ИНЦИДЕНТЕ НА УТАКМИЦИ
Јанковић о инциденту у Беранама: Никога нисмо вријеђали на националној основи
Желимо да сперемо љагу са наших имена и то ћемо урадити и већ су почели договори око санирања штете и мирења са оштећеним младићима, јер је то све у навијачком духу и надамо се да ће и они демантовати да су вријеђани национално


Беранац Виктор Јанковић саопштио је данас да он и његови пријатељи из навијачке групе Strееtbоys, нису узвикивали било какве увредљиве националистичке поруке за вријеме фудбалске утакмице Језеро – Будућност.

Из Управе полиције претходно су саопштили да су привели двадесетједногодишњег Јанковића и тројицу малољетника због изазивања инцидента на фудбалској утакмици између Подгоричана и Плављана, који користе фудбалски терен у Беранама.

Осумњичени су за ширење националне и вјерске нетрепељивости.

“Желим да кажем да је апсурдно ово што се прича по медијима – да смо вријеђали било кога на националној основи. Најбољи демант је то што је један од ухапшених исламске вјероисповјести, а други то да су осталим ухапшенима мајке исламске вјероисповјести, и да је због тога смијешно то што нас криве за такво нешто.

Што се тиче ломљења аута, двојица од ухапшених малољетника су признали кривицу и платиће штету, а што се тиче пуцања, да је то на полицији да докаже и ако се докаже није проблем да се одговара, али напомињемо за те ствари – десиле су се у навијачком духу, али нипошто нико није вријеђао и имао циљ да испадне на националној основи. Сасвим је погрешно да се овај инцидент повезује политички и са странкама, јер је нереално да дјеца од 17 година имају везе са тим.

Исто тако у име Strееtbоysa желим да нагласим да нам изузетно смета што наш стадион користи клуб из Плава, јер смо и ми вријеђани национално од стране њих кад смо год играли са њима, али никада нисмо дизали хајку медијску јер у нашим редовима имамо скоро половину чланова исламске вјероисповјести и мултиетничка смо група. Мислимо да нема потребе да људи који константно шаљу увредљиве поруке на рачун Берана и Беранаца користе нашу светињу, односно наш стадион и уништавају столице, зидове и тако даље.

Желимо да сперемо љагу са наших имена и то ћемо урадити и већ су почели договори око санирања штете и мирења са оштећеним младићима, јер је то све у навијачком духу и надамо се да ће и они демантовати да су вријеђани национално. Streеtbоysi се више неће оглашавати док се све не ријеши”, каже се на крају обраћања које је потписао Виктор Јанковић.

Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial