Јапански слаткиши у Црној Гори? Могуће је, уз интернет куповину

Јапански слаткиши у Црној Гори? Могуће је, уз интернет куповину

Пише: Марија Шћекић Живојиновић

Постоји неколико фирми које продају јапанске слаткише а које притом шаљу пакете за Црну Гору, са или без доплате за поштарину.

1) Japan Haul

Ово је више попут online продавнице, одакле можете поручити различите врсте слаткиша и грицкалица, па чак и нудле. Поштарина се рачуна кликом на View Cart и одабиром Montenegro из списка држава. Мора се унети и поштански број. На тај начин унапред ћете знати колико пара бисте платили за производе које желите да поручите, уз поштарину.  Плаћање је кредитном картицом или путем PayPal.

Поштарина за производе у вредности од нпр. 507g износи $7.36 USD. Ове пошиљке не могу да се прате (Surface Mail | Non-trackable). Поштарина за пакет исте грамаже за Србију износи $11.76 USD, с тим што се добија код за праћење пошиљке. 

Оно што је корисно код овог сајта: можете скупљати поене уз сваку куповину и уз свакодневну посету сајту (5 поена на дан), а потом те исте поене можете искористити за ваучер од 5 до 10 долара (који умањује вредност пошиљке или поштарину) или за неки од бесплатних поклона. Наравно, у зависности од броја поена. Регистрација је обавезна уколико желите да скупљате поене. Такође, ваучере можете користите ако имате само JapanHaul налог, док поклоне и награде можете поручити само уколико имате и JapanHaul и TokyoTreat налог.

2) Tokyo Treat

Када желите да поручите производ преко TokyoTreat, не можете да бирате производе који ће бити спаковани у кутију, али ће свеједно сваки од тих производа бити аутентично јапански. Сваког месеца особље TokyoTreat прима поруџбине за наредни месец, тако да ако поручите кутију у фебруару добићете мартовску кутију, примера ради. Постоје два типа кутија, а то су Classic (садржи 12 намирница и кошта максимално 25 долара за један месец) и Premium (садржи 17 намирница и кошта максимално 35 долара за један месец). Premium пакет садржи сокове или чајеве које Classic пакет не садржи. 

Premium пакет за месец март 2020.те године (поручен у фебруару) садржао је Coca Cola са укусом јагоде и бројне друге намирнице које се могу набавити само у Јапану. До 5 намирница се објаве сваког месеца унапред за наредни месец на сајт фирме или на Facebook, како би потенцијални купци знали најбитније намирнице које се садрже у кутијии пре него што поруче било који пакет.

Асортиман за фебруар 2021.ве изгледа овако:

Поштарина за Црну Гору је тренутно бесплатна.

Плаћање је кредитном картицом или путем PayPal. Уколико унапред платите за 3, 6 или 12 месеци, добија се попуст. TokyoTreat се може повезати са JapanHaul, и у том случају имате приступ наградама на JapanHaul ( https://japanhaul.com/pages/point-market ).

3) Japan Crate

Сајт који је веома сличан TokyoTreat. Опет: не можете да бирате производе који ће бити спаковани у кутију, али ће свеједно сваки од тих производа бити аутентично јапански. Исто се поручује у фебруару мартовска кутија, у марту априлска, итд. Постоје три типа кутија, а то су Мини, Оригинал (садржи и Уради Сам грицкалице) и Премиум (садржи и Уради Сам грицкалице, али и сок). Мини пакет садржи 5 намирница и кошта 23 долара месечно. Оригинал пакет садржи 10 намирница и кошта 36 долара. Премиум пакет садржи 18 до 20 намирница, и кошта 50 долара. Поручује се за минимум три месеца, и плаћа се унапред за сва три месеца. 

До 5 намирница се објаве сваког месеца на свој сајт или на Facebook, како би потенцијални купци имали увид у најбитније намирнице пре него што поруче било коју кутију.

Не доплаћује се поштарина.

Плаћање је кредитном картицом или путем PayPal. 

Није повезано са JapanHaul или TokyoTreat.

Уколико решите да поручите, имајте у виду следеће:

– Сва три сајта приликом куповине избацују додатну опцију да се доплати, по жељи, одређена (обично мања) сума новца, да би се добио tracking number тј. број пошиљке. Ово је јако корисно, јер се пошиљке у Црној Гори понекад губе или на Царини или у Пошти, а уз број пошиљке увек ћете значи где се тачно пакет налази.

– Царина у ЦГ се, за интернет куповину, не плаћа на пошиљке испод 75 еура, што је око 80 долара тренутно

– Сви сајтови су на енглеском.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *