Javila se Rajnke: Traži da se sastavi Vlada koja se zalaže za integritet ukrajinske teritorije

Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke kazala je da Crna Gora treba brzo da formira Vladu, a ta Vlada, kako je navela, treba da nastavi da podržava zajedničke EU i evroatlantske vrijednosti koje su javni stav Crne Gore od sticanja nezavisnosti, posebno od prijema u NATO.

Kako prenosi Glas Amerike, ona je saopštila da to uključuje politiku koja bi osudila rusku agresiju, koja se zalaže za integritet ukrajinske teritorije i primjenjuje sankcije EU prema Rusiji.

Naravno, otimanje teritorije Srbije i zadiranje u integritet teritorije te zemlje, Rajnke svjesno prećutkuje.

“Istovremeno, ta politika bi podstakla aktivno učešće Crne Gore u NATO-u, zaštitila manjinska prava i podržala suverenitet susjednih zemalja i imala dobrosusjedsku politiku, uključujući Kosovo”, poručila je ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država Džudi Rajzing Rajnke na konferenciji Digitalnog forenzičkog centra.

Ona je takođe kazala da je „od suštinskog značaja da postoji oprez kako bi se osiguralo da zlonamjerni akteri i zlonamjerne informacije ne izopače volju naroda, pošto su ljudi izabrali evropski put, glasali su prije svega za evroatlantske vrijednosti i partije“.

Ambasadorka Rajnke poručila je da Crna Gora može biti sljedeća članica Evropske unije, ali da „mnogo toga mora da se uradi“.

I tako Rajnke nam se direktno miješa u naš suverenitet, a mandatar Spajić i Evropa sad ne smiju ni da zucnu!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest