Једанест земаља шаље авионе у Јерусалим по Благодатни огањ

„Ове земље су Кипар, Бугарска, Белорусија, Молдавија, Украјина, Русија, Румунија, Грчка, Грузија, Пољска и Казахстан“, најавила је на конференцији за новинаре Шарон Регев, директорка Одељења за светске религије израелског Министарства спољних послова

илустрација

Иако је аеродром Бен Гурион и даље затворен због ограничења у вези са КОВИД-19, Израел ће дозволити да неколико земаља пошаљу делегације да приме Благодатни огањ, који се сваке године на Велику суботу спушта у цркву Светог гроба.

„Ове земље су Кипар, Бугарска, Белорусија, Молдавија, Украјина, Русија, Румунија, Грчка, Грузија, Пољска и Казахстан“, најавила је на конференцији за новинаре Шарон Регев, директорка Одељења за светске религије израелског Министарства спољних послова, извештава РИА-Новости.

Према њеним речима, Министарство спољних послова припремало се за то „више недеља“. Специјални изасланици доставиће Благодатни огањ хришћанским заједницама Израела, Палестине и Јордана, навела је она.

Раније је наведено да ће око 2.500 верника ове године моћи да присуствује чину узимања Благодатног огња, уз доказе о вакцинацији.

Извор: https://orthochristian.com/139017.html

(са енглеског превела Сања Симић де Граф, проф)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *