Јелушић: Спорно спајање ресора и личност Весне Братић; нашла бих мандатару још замјерки око избора владе

У личном контакту с мандатаром, каже она, добила је тврдо увјеравање да “од стране Братић неће потећи ништа што би могло довести у питање секуларни, мултинационални и антифашистички пут Црне Горе”

Јелушић

Посланица Грађанског покрета УРА Божена Јелушић саопштила је, гостујући у Јутарњем програму Телевизије Црне Горе, да не сматра да је избор мандатара Здравка Кривокапића за састав нове владе најбољи, те да би у свему могла да нађе доста замјерки.

Спорна јој је, каже, личност Весне Братић, која је предложена за министарку просвјете, науке, културе и спорта.

Јелушић је рекла да у састављању влада никада нијесмо имали овако дуг период.

“Лично не држим да је мандатаров избор за састав нове владе најбољи. Нашла бих доста замјерки”, истакла је Јелушић, наводећи да се сада показало гдје је Црна Гора са експертима.

По њеном мишљењу, каже, има спорних рјешења, па би да је на мјесту мандатару “барем неке могуће аутоголове избјегла”.

Највише ето помињемо ову четвороглаву хидру, гломазно министарство састављено од четири ресора, а видјели смо напредак Црне Горе на пољу науке. Вољела бих да се тако настави у сва четири ресора”, истакла је Јелушић.

Спорна је, према мишљењу Јелушић, и личност Весне Братић, што је, како је рекла, лично саопштила мандатару Кривокапићу.

“Просто због тога што је њена виолентност и спремност да дијели тврде изјаве на друштвеним мрежама доводи у позицију да не креће чак ни са нуле, већ од минуса”, истакла је Јелушић.

У личном контакту с мандатаром, каже она, добила је тврдо увјеравање да “од стране Братић неће потећи ништа што би могло довести у питање секуларни, мултинационални и антифашистички пут Црне Горе”.

“Остаје да се види хоће ли тако бити и, наравно, хоће ли на крају то бити и мандатаров избор”, поручила је Јелушић.

У посљедње вријеме, каже она, свједочили смо “невјероватној поплави патриотске љубави према земљи”, коју смо довели до оваквог нивоа дуга, и сјетили се да би она могла нестати.

Свједочили смо религијским екстазама новог мандатара, потпуној подијељености црногорског друштва. Кад су у питању литије, нешто ми је постало јасно. Код грађана се стишала та егзалтација, и видјело се оно из позадине, класна борба, сиромаштво грађана које је покренуло раст популистичке деснице”, истакла је Јелушић.

Грађани су, каже, с правом дочекали са огорчењем причу о подјелама функција по дубини.

2 thoughts on “Јелушић: Спорно спајање ресора и личност Весне Братић; нашла бих мандатару још замјерки око избора владе

  1. Kakav antifašista. Koliko su samo ona i njena porodica pobili Njemaca, Italijana i ostalih zavojevača. Da je nešto ljepša dodijelio bih joj mjesto u Zadruzi ili Parovima, obavezno. Šteta, tamo bi mogla da ovako mudruje. Ko zna, a možda je i prime.

  2. Daj malo pricaj sta su ustase radili. Daj malo o tome ,donosis nam Metkovca skolski program. Kako si zadojena iako ti je ocuh bio pravoslavac i sve ti stvorio.Sta ti hoces ,da nam komandujes. Da je predlozen neki od onih sto su ovoj Braticki klali bacali u jame bilo bi u redu. Zato sto je to ustasa ,xa dom spreman

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *