Јокић: Потпредсједник Владе оптужбама црта мете НВО активистима

Предсједница Управног одбора ЛГБТ Форум Прогреса Бојана Јокић казала је да је шокирана изјавама потпресједника Владе Дритана Абазовића, истичући како је вјеровала да зна да невладине организације пружају сервисе који институције нису у могућности да пруже поготово особама које живе у великом ризику од сиромаштва, насиља и дискриминације по било ком основу. Она је на свом Фејсбук профилу објавила снимак Абазовићеве изјаве да „Црна Гора може да се мири и има професионалне институције упркос препрекама које јој постављају и политичари и НВО и људи из сфере мафије“

„Потпресједник Владе треба да објасни ову изјаву. Овим озбиљним оптужбама и покушајем нарушавања кредибилитета невладиног сектора и стављањем у исти контекст са мафијом и политичким структурама које су дефакто заслужне за стагнацију друштва, потпредсједник црта мете активистима који се свакодневно боре за бољитак друштва“, тврди Јокић.

Како наводи, вјеровала је да потпресједник владе зна да невладине организације пружају сервисе који институције нису у могућности да пруже поготово особама које живе у великом ризику од сиромаштва, насиља и дискриминације по било ком основу.

„А да не спомињем организације које су за сузбијање корупције дале немјерљив допринос и бориле се против свих аномалија у друштву. Ипак, оставићу простора и надам се да је у питању лапсус те да ће потпредсједник упутити извињење невладиним организацијама и актвистима цивилног сектора“, рекла је Јокић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest