Још један успјешно реализован пројекат у Беранама

Пише: Виолета Јашовић

Пaрк и игралиште за дјецу у МЗ Парк јуче је и званично отворен, на радост наших најмлађих суграђана. Уређени парк отворили су јуче предсједник општине Беране Драгослав Шћекић, амбасадорка Турске у Црној Гори Сонгул Озан и координатор ТИКЕ за нашу земљу Мухамед Унал. Уређење парка финансирала је Турска агенција за међународну сарадњу и координацију.

На уложеним средствима и посети Беранама  турској амбасадорки и представницима ТИКЕ захвалио се предсједник Општине Беране, Драгослав Шћекић.

„Уређење парка у самом центру града значајно је прије свега за нашу дјецу, због садржаја за њих, а онда и за све грађане Берана. Ово је само један у низу појеката који Општина реализује у сарадњи са Тиком, тако да сам сигуран да ће их у будућности бити још више на корист свих грађана Берана”, казао је Шћекић

Амбасадорка Турске, Сонгул Озан је истакла да је реализација овог пројекта потврда добре континуиране сарадње Општине Беране и ТИКЕ.

„Ово је још један успјешно реализован пројекат у Беранама, тако да је ово само наставак добре сарадње са локалном управом у овом граду„, казала је амбасадорка.

Координатор ТИКЕ, Мухамед Унал захвалио се предсједнику општине и његовом тиму, као и грађанима Беранама, на заједнички спроведеном пројекту.

„Задовољни смо што смо на једној значајној локацији у центру града, заједно са партнерима, реализовали овај пројекат, у оквиру којег је урађен нови систем за наводњавање, расвјета, обновљен је комплетан мобилијар (клупе и корпе за отпад), а направљено је и посебно игралиште за дјецу“, нагласио је Унал.

Пројект менаџерка Маја Пешић подсјетила је да је Општина Беране аплицирала код Турске развојне агенције – ТИКА за средства намијењена за реконструкцију парка и иста су одобрена у износу од око 50 хиљада еура, док је додатна средства обезбиједила локална самоуправа.

У реализацији пројекта уређења парка учествовали су Агенција за изградњу и развој, Комунално предузеће, Комунална полиција и предузеће Водовод и канализација.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest