ЈОВАНОВИЋ: „Нећу дозволити било какав утицај на тужиоце“

Вршилац дужности Врховног државног тужиоца Маја Јовановић истакла је да нема намјеру да се бави мотивима медијских навода о поступању Државног тужилаштва по било чијем налогу, и поручује да док је она на челу те институције неће дозволити било какав утицај на тужиоце.

Јовановић одбацила медијске наводе о утицају премијера или било кога другог на поступање Државног тужилаштва Јовановић одбацила медијске наводе о утицају премијера или било кога другог на поступање Државног тужилаштва
„Користим прилику да подсјетим носиоце јавних функција, медијске раднике и цјелокупну јавност на чињеницу да ће, док сам на челу државнотужилачке организације, Државно тужилаштво наставити да налоге за поступање налази искључиво у Уставу и законским прописима.
Понављам да, као в.д. ВДТ-а, нећу дозволити било какав утицај на државне тужиоце без обзира на адресе са којих покушаји таквих утицаја долазе и с тим у вези одбацујем медијске наводе о утицају премијера или било кога другог на поступање Државног тужилаштва“, наглашава Јовановић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest