“Јуначине” у пратњи полиције дошли да “ослободе” празан плато испред Храма

Група непознатих младића окупила се испред Храма у Подгорици са црногорским заставама, а како сазнајемо у Митрополији, нико не зна о каквом скупу је ријеч.

Провокација испред Храма

Данас је дан државности Црне Горе, 13. јул. Рентиране ”патриоте”, тековници 21. маја су ове године, по први пут укључиле Храм Христовог Васкрсења као мјесто које треба ”обићи”. Наравно, нису у питању вјерски мотиви, већ напротив – наставак антиправославне кампање режима која је овим чином очигледно жељела да испровоцира реакцију вјерника и свештенства.

Група непознатих младића окупила се испред Храма у Подгорици са црногорским заставама, а како сазнајемо у Митрополији, нико не зна о каквом скупу је ријеч.

Младићи у аутима, огрунути заставама Црне Горе, окупирали су плато испред Храма. Нико од њих не прави никакве проблеме, али је нејасан циљ окупљања.

Како јављају очевици, нико од њих се не придржава мјера НКТ-а.

Очигледно да се ради о класичном покушају провокације мирног православног живља који учествује на литијама и брани своје светиње, а овај бестидни долазак безбожника како би „ослободили“ Божију кућу и прославили борбу против фашизма – то доказује. Антифашизам је у Црној Гори изгубио смисао.

Иначе, на почетку колоне су двије патроле полиције које заустављају саобраћај и тако обезбјеђују „аутославље“, док једна марица, такође, прати колону са другог краја.

Подсјећамо, аутолитије нису ни обезбјеђиване нити су допуштане, већ је због организације и учешћа на истим, полиција експресно спроводила људе на саслушања, хапсила и подизала кривичне пријаве. 

Извор: ИН4С

One thought on ““Јуначине” у пратњи полиције дошли да “ослободе” празан плато испред Храма

  1. Crni dzip mercedes je “tz tablica”tj albanci iz tuza…veliki propust je da provociraju i sto se dozvolilo okupljanje a na snazi NKT zabrana javnih okupljanja!!!Neka neko odgovara za to jer NKT je zabranio skupove i okupljanja a ko je dozvolio ovo danas neka snosi odgovornost!!!Sramota je pustati albance da pred hram provociraju…nikome nije do nemira i sukoba pa ne budite pristrasni vec odgovorno radite svoj posao ko god bio u pitanju i koji god skup bio!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *