KAFIĆI U SJEVERNOJ MITROVICI PUNI: Srbi ravnodušni prema Kurtijevim „izborima“

Foto: Novosti/D.Z.

Neću da glasam, ovi izbori me ne zanimaju, jer nema srpskih kandidata-kratko kaže Vesna Stojanović u centru Kosovske Mitrovice za Novosti, dok za ruku vodi unučicu.

Jedna od retkih koja je žejlela i sa par riječi da se osvrne na izbore jeste i dvadeset šestogodišnja Marina I. iz Grabovca kod Zvečana koja kaže da su ona i njeni roditelji poslušali savjet Srpske liste, većinske političke partije Srba na Kosovu i Metohiji da ne izađu na izbore koje su raspisale privremene prištinske institucije koje su Srbi napustili.

Jer, kaže ova devojka, jasno je da ovim izborima Priština ne želi ništa dobro Srbima na sjeveru Kosova i Metohije.

– Ovim smiješnim izborima na kojima gotovo da nema birača i na kojima je do podneva glasalo tek nekoliko Srba i to ko zna iz kojih razloga, prištinske vlasti žele da pokažu da su zauzele sjever Kosova i Meothije. Ali, bez naroda, tj. Srba koji na ovom području čine više od 95 odsto ti izbori ne mogu biti legitimni i ne predstavljaju ništa za naš narod – kaže sredovječan čovjek iz Kosovske Mitrovice koji ne želi da se predstavi, ali koji naglašava da su takvog mišljenja svi njegovi sugrađani.

A na bojkot nelegitimnih izbora Srbe na severu KiM pozvao je i predsjednik Srpske liste Goran Rakić.

-Zbog svakog nepravedno uhapšenog Srbina, zbog svake izgovorene laži Kurtijeve, zbog svakog ispaljenog metka u Srpsku djecu, zbog svakodnevne represije koju trpi Srpski narod,zbog neprestanog maltretiranja Srba od strane specijalnih jedinica na sjeveru, zbog straha među Srbima koju sije Kurtijeva politika, zbog svake oskrnavljene srpske svetinje i svakog porušenog spomenika, ZBOG NESPROVOĐENjA SVIH POTPISANIH SPORAZUMA! Bojkot nelegitimnih i nelegalnih izbora – napisao je Rakić u objavi na Fejsbuk nalogu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest