КАКО ФУНКЦИОНИШЕ ИЗБОРНА МАШИНЕРИЈА ДПС-А

Вријеме читања < 1 минут

КАКО ФУНКЦИОНИШЕ ИЗБОРНА МАШИНЕРИЈА ДПС-А
Афера Списак
Извод из базе за два бирачка мјеста у Шкаљарима открива да ДПС, осим приступа подацима из бирачког списка, садржи и личне податке који не би требало да буду доступни партијама

foto: vijesti

Документа из 2016, до којих су „Вијести“ дошле, указују да је злоупотреба државних ресурса координирана са врхом Демократске партије социјалиста (ДПС).

Општинским одборима су за кампању на располагању били и чланови Владе, што се може видјети у записнику са сједнице одбора у Котору.

Извод из базе за два бирачка мјеста у Шкаљарима открива да ДПС, осим приступа подацима из бирачког списка, садржи и личне податке који не би требало да буду доступни партијама. Ти подаци се могу наћи у Централном регистру становништва који води МУП, одговоран за њихово чување.

У бази ДПС-а стоје и сљедећи подаци: да ли је уписани члан партије, да ли је сигуран гласач и како је гласао на изборима 2012. 2013. и 2014, те процјене како ће гласати на изборима 2016.

Сигурни гласачи се означавају плусом, а они који по процјени неће гласати за ДПС – минусом.

База садржи и три процјене које обично раде различите особе, а постоји и категорија напомена – од тога у којој је грађанин партији, до података да ли је у иностранству, да ли је на неки начин повезан са неком институцијом…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest