Како је балканска филијала Си-Ен-Ена – ТВ Н1 покушала да вијест да се Видовдан званично обиљежава у Чикагу, прогласи за лажну

Балканска филијала Си-Ен-Ена – ТВ Н1 позивајући се на Лазара Човса, новинара српске редакције Би-би-Сија, покушала је да вијест да се Видовдан званично обиљежава у Чикагу, прогласи за лажну. Ову вијест објавио је наш портал, а пренијели су је водећи медији у Црној Гори и Србији.

лого

Тврдње Н1 и Би-Би-Сијевог новинара да је вијест о прослави Видодана у Чикагу лажна, убрзо је демантована са Твитер налога градске управе Чикага.

Заиста је разочаравајуће да међународна афирмација српске историје и традиције погађа толико Си-Ен-Енову балканску филијалу Н1 и Би-Би-Сијеве новинаре.

„Градоначелница Чикага је у нашем видовданском етосу препознала оне најузвишеније идеале човечанства, а то су борба за слободу, достојанство и равноправност сваког човека.“, изјавио је у ексклузивном коментару за ИН4С Ненад Ђорђевић, предсједник Савјета за односе са Источно-европским заједницама града Чикага.

Ђорђевић је додао да „наш највећи народни празник није само инспирација за Србе, већ и инспирација за све који раде на изградњи бољег и праведнијег друштва“.

Гренел честитао Видован

Данашњи велики празник Србима је са свог Твитер налога честитао и амбасадор Ричард Гренел, Специјални представник САД за Балкан током мандата Доналда Трампа.

„Одајемо данас почаст видовданским херојима. На данашњи дан 1389. године догодила се Косовска битка. Данас је дан сјећања на Светог кнеза Лазара и свете српске мученике“, написао је амбасадор Гренел.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest