KAKO SU POZNATI PROSLAVILI BADNJI DAN: Jedan pjevač oduševio BOGATOM TRPEZOM U ŠUMI (FOTO)

Foto: Printscreen/Instagram

Uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića, proslavlja se Badnji dan. Brojni su običaji koji se praktikuju tokom Badnjeg dana, a mnoge poznate ličnosti putem društvenih mreža čestitale su svim vjernicima praznik i pokazale kako ga provode.

Tradicija nalaže da se na Badnje jutro ijseče badnjak, pa se tako Sloba Radanović već u zoru uputio u šumu. Ovaj poseban momenat ovjekovečio je fotografijom u potpuno opuštenom izdanju i sa širokim osmijehom na licu.

Foto: Printscreen/instagram

Tradiciju je ispoštovao i Slobica Đurković, i to široko. Naime, pjevač je sa prijateljima išao po badnjake, nakon čega su priredili gala trpezu i to u šumi. Naravno, post se poštuje te su se na drvenom stolu i klupi našle razne đakonije, od ribe, salata, prebranca, ali i pića kako bi se nazdravilo.

-Srećno i blagosloveno badnje jutro- poručio je Đurković.

Foto: Printscreen/instagram
Foto: Printscreen/Instagram

Zna se da se u domu Cece Ražnatović poštuju svi vjerski običaji te je tradicionalno naslednik Veljko bio zadužen za badnjak.

Foto: Printscreen/Instagram

Ukućane Milana Dinčića tradicionalno očekuje bogata praznična trpeza, a rano jutros domaćin se oglasila na društvenim mrežama i pokazao kako sprema raznorazne đakonije za svoje najmilije. Dinča je poznat po kulinarskim sposobnostima te ne čudi što je još juče krenuo sa pripremama, baš poput pravog domaćina.

Foto: Printscreen

Svim vjernicima čestitao je praznik i popularni pjevač Uroš Živković.

-Postoji jedan dan u godini koji najviše volim, Badnji dan. Dan posle koga ne dolazi noć, već najradosnije svitanje mira i ljubavi. Srećan Badnji dan- napisao je pjevač.

Foto: Printscreen/Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest