Kamenovan autobus u južnom delu Kosovske Mitrovice

Foto: Pixabay/Ilustracija

U južnom delu Kosovske Mitrovice kamenovan je autobus firme „31. maj“ iz Osojana, koji svakog dana saobraća na liniji Beograd–Osojane–Klina–Goraždevac i pri tome su mu slomljena stakla. U autobusu sa oko tridesetak putnika bilo je i dece, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Autobus je kamenovan sinoć oko 23 sata i 30 minuta, dodaje se u saopštenju.

„Ovakva vrsta demonstracije netrpeljivosti i mržnje prema srpskom narodu sračunata je da dovede do straha i uznemirenosti kod Srba, ali i do miniranja napora da se problemi u pokrajini rešavaju političkim sredstvima, a srpsko-albanski odnosi urede na miran i civilizovan način. Sada je sasvim vidljivo da se odavno više ne radi o seriji izolovanih incidenata, već, po svemu sudeći, o organizovanom teroru, kojim se preti našim građanima u pokrajini“, ističe se Kancelarija za KiM.

Poručuju i da takvi potezi mogu imati dalekosežne posledice i ne mogu ni jednoj strani da donesu dobro.

„Zato zahtevamo i od Prištine i od međunarodne zajednice da spreče dalje pogoršavanje bezbednosne situacije na Kosovu i Metohiji i da kažnjavanjem odgovornih za ovaj i brojne druge napade i incidente usmerene prema srpskom narodu u pokrajini pokažu da su iskreno na strani mira“, navodi se u saopštenju.

„Srbija i srpski narod neće biti pokolebani u svojim nastojanjima da se našem narodu u pokrajini omoguće uslovi za normalan život, kakvi se danas podrazumevaju za sve Evropljane, osim za Srbe na Kosovu i Metohiji“, zaključuje Kancelarija za KiM.

Izvor: rts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest