Касно се Демократе ВЕЛИКЕ сјетише

Пише: Јанко Плавшић

Демократе Црна Гора се понашају као и њихов предсједник странке Алекса Бечић. Плагирају. Срамно и без образа. Демократска Црна Гора и њени посланици предали су скупштини предлог резолуције о геноциду у Велици и Долима у Пиви. И нека су, такву резолуцију и треба донијети. Проблем је у томе што је још у децембру 2020. године, исту ту резолуцију предао и Демократски фронт и гле чуда, није добио подршку Демократа. И није никада дошао на скупштину да би се о њему дискутовало. Да би сада Демократска Црна Гора то плагирала и представљала као свој предлог. Који је разлог што се Демократе Алексе Бечића изненада сјетише ових мјеста и страдања, невиног народа у Црној Гори?

Суочени са огорчењем Срба који су гласали Демократе, а они им узвратили тако што су гласали за срамну резолуцију о геноциду у Сребреници, заједно са посланицима ДПС-а, демократе Алексе Бечића покушавају да се изваде и спасу свој рејтинг, који је у великом паду.

Жалосно је, што за то опет користе жртве ратова и невино страдале, оне које још увјек нису нашли свој мир, да би се преко њихове жртве играли политичких игри. Посебно је увредљиво то што никада нису поменули ова мјеста или осудили оне који су такав крвави пир починили. Да није у питању само политичка игра, подржали би предлог Демократског фронта и заједно би усвојили ову резолуцију.

А када се већ баве овим злочинима, да ли ће Демократе у овој резолуцији навести именом и презименом све који су учествовали у овом крвавом пиру у Долима и Велици? Или ће вјешто избјећи именовање оних који су директно одговорни за оваква злодјела. А били су с сународници жртвама овог геноцида. Дуго смо имали зид ћутања о злочинима у Велици и Пиви као и другим мјестима гдје почива српски народ. Дуго су комунисти бранили истини да изађе на видјело. Ћутало се о злочинима балиста Шемса и Риза Феровића, Авда Авдића, Саит Хоџе, Гаца Кандић, Имера Малића и других нам „комшија“ који су силовали Српкиње у току рата и после рата само преобучени у рухо комуниста.

Па сада питам Демократе да ли као насљедници комунистичких идеја, који су умјесто црвене мараме огрнули црвену кравату, спремни да се одрекну комунистичке идеологије и друга Тита, који је посебно злочин у Велици заташкао да би стварао братство и јединство, само ради спаса фотеља? Подсјетимо ових дана су им уста била пуна комунизма Тита и његове “доброте” а сада ударају на тековине његове политике, овом резолуцијом.

Партија без става чији  предсједник не зна којим језиком прича, које је нације и вјере. Зарад рејтинга овим гестом позива Србе да му опет вјерују, док опет не призна лажну државу Косово* или не удари на геноцидне Србе. Да ли се наш народ свечано дозвао памети па није спреман више да заборавља? Вријеме ће показати. Да ли ће Алекса осјетити на свом рејтингу, разочарење због срамних поступака од признавања терористичке државе Косово*, честитки свим званичницима Косова*, изгласавања резолуције о геноциду у Сребреници или свакодневног напада на Србе и Србију? Вјерујем да хоће. И да га ова плагијаторска политика неће спасити.

One thought on “Касно се Демократе ВЕЛИКЕ сјетише

  1. Ко ће се већ једном сјетити Аустрије ( Клагенфурта и Блајбурга) и Словеније ( Зидани Мост, Похорје, Кочевски Рог… ) и мучки убијених преко 10.000 становника Црне Горе од стране црногорских џелата-комуниста и партизана и то на самом крају рата. Је ли, господо, односно другови и другарице и ваши потомци, који су скоро сви и у власти и у опозицији и лажете бестидно народ тобожњом демократијом ? А да не спомињем дјецу, јединце, жене, старице и старце које су исти убијали широм Црне Горе, клали, правили Пасја гробља, бацали у јаме. Мислите да овим причама то потиснете. Е, нећете, нећете…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest