Катнић „извиђа“ Вељовића: Ако његова изјава има елемената кривичног дјела ми ћемо реаговати

Подсјетимо, Вељовић је на окупљање позвао поводом наjаве устоличења владике Jоаникиjа за митрополита црногорско-приморског 4. септембра на Цетињу

Катнић и Вељовић

Изјава савјетника предсједника државе Веселина Вељовића да је „дужност свих грађана Цетиња и осталих грађана Црне Горе да у првим данима септембра будемо заjедно на Цетињу“ изазвала је јуче оштре реакције.

Подсјетимо, Вељовић је на окупљање позвао поводом наjаве устоличења владике Jоаникиjа за митрополита црногорско-приморског 4. септембра на Цетињу.

Главни специјални тужилац Миловоје Катнић у изјави за „Дан“ казао је да ће изанализирати изјаву Вељовића, као и сваку другу изјаву, као и министра полиције тим поводом, те уколико буде елемената кривичног дјела из њихове надлежности реаговаће, као и увијек.

„Ми не реагујемо на изјаве Вељовића, Марковића и Кривокапића, него на изјаве, односно понашање и дјеловање које представља кривично дјело из Закона о специјалном државном тужилаштву. Уколико у тој или било чијој изјави или понашању буде кривично дјело из наше надлежности, ми ћемо реаговати“, кратко је рекао Катнић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest