KIDAMO IH AKO NE OŠPIJAJU VOĐE! Milović i Zvicer o napadačima na šefa kavčana u Ukrajini

Nedugo nakon teškog ranjavanja Radoja Zvicera u Kijevu, policajac Ljubo Milović svakodnevno ga pita za zdravlje, pričaju o starim i dogovaraju nove poslove s kokainom, ali i komentarišu šta bi dobro po njih moglo da se izrodi nakon pucnjave u glavnom gradu Ukrajine, pišu Vijesti.

Pretposljednjeg dana maja 2020. godine, šef kavačkog kriminalnog klana sugeriše da bi najbolje bilo da pohapšeni koji su pucali na njega, propjevaju sve i na saslušanju u ukrajinskoj policiji pomenu imena vođa škaljarskog klana, kako bi na taj način okončali rat sa suparničkom kriminalnom grupom.

Ako se to ne desi, predlaže i alternativni scenario: “Vidjeću da ih stiskaju za špijanje svih glavnih, ako ne – da se oderu”, šalje Zvicer poruku putem Skaj aplikacije.

Zvicer je ranjen 26. maja 2020. godine, kada je u njega ispaljeno više hitaca u elitnom djelu Kijeva, u blizini kompleksa “Novopečerski Lipki” u Dragomirovoj ulici.

Milović ga 1. juna 2020. godine pita šta kažu Ukrajinci u vezi sa pucnjavom, da li su uhapsili “onog što je ratovao, iz službe”, ali i kako su se prethodno povezali sa škaljarcima…

“Nešto na tel izgleda, vidjeću da ih stiskaju za špijanje svih glavnih, ako ne da se oderu… Da pomenu Šklempa (Jovan Vukotić), (Alan) Kožara, (Filip) Koraća, ove jače, ako može to sa našom murijom, bio bi kraj”, poručuje Zvicer.

“To bi bilo pravo, samo da ih jedan pomene. Dovoljno bi bilo”, odgovara Milović.

Šef kavčana potom pita policajca da li da radi na tome u Ukrajini, dok se oporavlja od rana zadobijenih u oružanom napadu…

“To može uvažiti CG ili sve ođe”, pita on, dok mu tadašnji službenik Uprave policije odgovara da Crna Gora i Ukrajina imaju dobru saradnju…

“Saradnja je išla preko britanskog oficira za vezu, istog momenta kad se desio slučaj, poslali su snimke, sve je preko Deja onog mog druga išlo i naši ih identifikuju”, objašnjava Milović.

On sugeriše Zviceru da radi na tome, jer “izjava je čudo”.

“Kad neko iz događaja pomene, može uvalit’ koga ‘oće, da iako ne zna konkretno ko je naručio, da je čuo od drugih”…

“Moramo ih stegnuti u mengele, ja ih mogu riješiti ođe”, kaže Zvicer.

Četrnaest dana nakon toga, Milović mu govori da ga je opet zvao zajednički drug, da se interesovao za situaciju i obećao da će da urade sve što treba…

“Sad opet zove Artjom, opet ga zvali, sve što treba rekao da će da urade… čuli su za situaciju. Ali nijesu znali o kome se radi… Znači imaju tamo ljudi dosta”, obavještava ga policajac a zatim dodaje: “Treba im reć’ da napadnu ove u zatvor”…

Zvicer potom ponovo pojašnjava da je već uložio novac u to da osumnjičeni počnu da “pjevaju” imena vođa škaljarske kriminalne organizacije, kako pišu Vijesti.

Tvrdi da je u te svrhe dao 30 hiljada.

“Danas sam dao 30h da krenu sa stiskanjem, da špijaju Kožara i te glavne… Pa, ako ne mogne, onda da se kidaju”, poručuje Zvicer.

Obojica prethodno, tokom dopisivanja konstatuju da je Stefan Đukić, jedan od napadača, “završio misiju” nakon što je uhapšen nedugo poslije pucnjave.

“Mada, Đukić je gotov”, konstatuje šef kavčana, sa čim je, piše, saglasan i odbjegli policajac: “Đukić je završio misiju”.

Napad na Zvicera organizovao je škaljarski kriminalni klan, a među identifikovanim pucačima su Barani Stefan Đukić i Podgoričanin Emil Tuzović…

“Mada, Đukić je gotov”, konstatuje šef kavčana, sa čim je, piše, saglasan i odbjegli policajac: “Đukić je završio misiju”.

(Vijesti)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest