Кирјос подсетио “заборавне“ Аустралијанце: Новак вам је помогао, а није морао; Ово није хумано

Кирјос тврди да ипак жели да види Новака на Аустралијан опену, за добробит спорта

Ближи се понедељак и коначна одлука о случају Новака Ђоковића и његовог уласка у Аустралију, а самим тим и учешћа на Аустралијан опену.

За то време најбољег тенисера света држе у центру за мигранте у Мелбурну, где је лишен свих ствари осим мобилног телефона.

На страну Новака стали су многи, а вероватно нико није очекивао да ће се за њега толико залагати Ник Кирјос.

Аустралијски тенисер који је годинама критиковао нашег аса сада је један од најгласнијих у томе да га треба пустити на слободу.

Он се поново огласио пред свој први меч на турниру у Сиднеју, истакавши своје мишљење о читавом случају.

„Ово је само додатно гориво за њега, по мом мишљењу. Знам какав је добар такмичар. Не постајете велики шампион уколико не прескочите препреке каква је ова. Мислим да је провео изазовних неколико дана у соби. Све што кажем је да ће бити опасно ако буде на терену преко пута вас на Аустралијан опену“, додао је Аустралијанац.

Кирјос тврди да ипак жели да види Новака на Аустралијан опену, за добробит спорта.

„Због тениса и спорта, потребан нам је овде. То је просто. Он је један од најутицајнијих у нашем спорту икада. Ако му буде дозвољено да игра, мислим да ће то бити добро за тенис са свом овом пажњом. Само желим да се заврши, саосећам са њим тренутно. Брзо смо заборавили да нам је помагао као држави, а није морао то да чини… Није хумано, зар не? Шта се ово дешава?“, рекао је Кирјос.

Сматра да би ситуација била другачија да је преко пута била нека друга особа.

Насмејао се на констатацију новинара да са Ђоковићем „не проговара“ већ неко време.

„Не знам да ли не говоримо или не. Али то је смешна ствар везана за нас двојицу. Ми смо били пријатељи, вежбали смо на турнирима заједно, а онда су нас медији „завадили“. Све су то преувеличали и направили ствар 30 пута гором. Знам да је он био један од ретких који ми је пришао када сам био млађи и рекао ми да је увек ту да ми помогне. Вежбали смо заједно у Риму, заборавио сам патике тада и играо сам у „Ер Форсу“ и добио сам сет. Током пожара прошле године био је ту да помогне земљи, брзо то заборављамо. Није морао да уради то, многи и не би, јер су себични, као што је већина спортиста. Не заборавите ово“, рекао је Кирјос.

Каже да не жели да се сложи са већином, јер једноставно осећа да све што се дешава није нормално.

Још један Аустралијанац, који је такође познат по контроверзном понашању, Бернард Томић стао је на Новакову страну и пружио му подршку.

„Он је мој пријатељ, који ме је подржавао толико година. Желим да се ситуација другачије разреши. Разумем да су правила таква и да нико није изнад њих, схватам и Владу. Али надам се да ће све ово да се заврши брзо. Он је први. Срамота је да први тенисер света не заигра на Аустралијан опену“, додао је Томић.

Оштру реакцију имао је и Џон Изнер.

„Оно кроз шта Новак пролази сада није у реду. Нема оправдања за третман који доживљава. Поштовао је правила, добио дозволу да уђе у Аустралију, а сада га држе затвореног против његове воље. Ово је таква срамота“, написао је Изнер.

Извор: Еспресо/Новости

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest