Кључеве станова добила 74 будванска просвјетара

Foto: Ministarstvo prosvjete

Министар Војиновић истакао је да Црна Гора и њен образовни систем заслужују другачији, систематичан, инклузиван и мериторан систем заснован на томе да се свима омогући једнак приступ могућностима

Министар просвјете Миомир Војиновић уручио је данас у Будви кључеве просвјетним радницима из те општине који су подстанари. Кључеве станова добила су 74 будванска просвјетара.

Војиновић је нагласио да се као министар са том проблематиком суочио практично на самом крају процеса, који је „обиловао бројним неправилностима и открио системске слабости“ рјешавања стамбених проблема запослених у просвјети, саопштено је из министарства.

„Посебну захвалност Министарство свакако дугује Општини Будва, која је чак и преко граница договореног, а понекад и објективних могућности чинила све што се могло да се из проблема изађе, а нарочито послије 2016. године“, рекао је Војиновић.

Истакао је да Црна Гора и њен образовни систем заслужују другачији, систематичан, инклузиван и мериторан систем заснован на томе да се свима омогући једнак приступ могућностима.

„Једна неоправдано мало плаћена професија каква је просвјета мора имати систем који ефикасније и правичније одговора на стамбену проблематику запослених, како не би дошло до угрожавања самог васпитно-образовног рада, чије би штете трпјели сви млади и држава Црна Гора“, казао је министар просвјете.

Foto: Ministarstvo prosvjete

Војиновић каже да у ресору на чијем је челу „нису срећни због овог тренутка у оном смислу који подразумијева потпуно довршен процес, процедурално следствен“.

„Али смо срећни што смо у врло кратком периоду колико је ова Влада трајала урадили све што смо могли да просвјетни радници Будве, они најугроженији, уђу у своје давно очекиване станове. Пред нама ће, или новом Владом, бити још много посла, како по питању легализације, техничког пријема, процјене квалитета радова, неопходне додатне инфраструктуре како би ово насеље било достојно просвјетних радника и важног посла који обављају“, истакао је Војиновић.

Додјели кључева присуствовали су и државна секретарка у Министарству просвјете Милијана Јелушић и представници Општине Будва Мило Божовић и Никола Јовановић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest