Кнежевић: Абазовић би прихватио да промијенимо премијера, на Бечићу је одлука

Вријеме читања < 1 минут

Мислим да ће сличне резолуције ускоро бити у свим регионалним парламентима, како би био покренут процес укидања Републике Српске – рекао је Кнежевић

Милан Кнежевић, принтцкрин/РТЦГ

Један од лидера Демократског фронта и предсједник Демократске народне партије Милан Кнежевић, каже да предсједник Демократске Црне Горе Алекса Бечић може да ријеши политичку кризу у Црној Гори, прихватањем идеје да скупштинска већина промијени предсједника Владе.

– Стекао сам утисак да је предсједник ГП УРА Дритан Абазовић спреман на тај потез и у неколико наврата је сигнализирао да је то могуће.

Када би предсједник Скупштине Алекса Бечић пристао на промјену премијера, политичка криза би била ријешена истог дана. И даље би имали скупштинску већину од 41 посланика који би подржавали ту Владу – рекао је Кнежевић у емисији „Хит твит“ Пинк телевизије, преноси Дан.

Он је поновио да за Демократски фронт Здравко Кривокапић више није предсједник, нагласивши да ће Демократски фронт бојкотовати црногорски парламент.

Кривокапић је тражио смјену министра правде Владимира Лепосавића, јер је овај за догађања у Сребреници рекао да су злочин а не геноцид. То је покренуло причу и идеју о Резолуцији о Сребреници. Мислим да ће сличне резолуције ускоро бити у свим регионалним парламентима, како би био покренут процес укидања Републике Српске – рекао је Кнежевић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest