KNEŽEVIĆ: „Biće kadrovskih osvježenja na listi DF-a“

Фото: Поглед

Predsjednik DNP-a i jedan od lidera DF-a Milan Knežević demantovao je pisanje pojedinih medija da je on potvrđen za nosioca izborne liste tog saveza na vanrednim parlamentarnim izborima.

“O tome ćemo se dogovoriti, a sve ostalo su nagađanja. Posebno želim da demantujem jedan broj medijskih spinova koji se pojavljivao na nekim televizijama da je Aleksandar Vučić zadužen za formiranje naše liste, ko će biti gdje na toj listi, ali je to patološka potreba jednog broja medija, na čelu sa „Vijestima“– da uključuju Srbiju i Vučića, da predstave DF kao političku koaliciju koja radi pod direktivom Beograda. Vjerovatno je to njihov recept kako u ambasadama primaju i od kuvarica instrukcije, pa im je onda Aleksandar Vučić idealan za takvu vrstu spina. Da mogu biti primljeni kod Vučića, pet dana bi ležali na Andrićevom vencu čekajući prijem”, kazao je Knežević, gostujući u Slobodnoj zoni sa Draženom Živkovićem.

Ovaj momenat je, dodaje on, dobar da se iskristališe politička scena u Crnoj Gori.

“Oni koji su u proteklom periodu označeni kao mesije i spasioci građana treba da se opet izmjere pred građanima. DF nosi najveću zaslugu za pad Đukanovića i DPS-a, a zaokružen je padom Đukanovića na predsjedničkim izborima, a lista može sadržati i određena iznenađenja zbog glasača DF-a koji su stigmatizovani kao antidržavni elementi prolazeći Golgotu zbog svog nacionalnog opredjeljenja”, navodi on.

Tražićemo, kaže Knežević, da ne zastarijevaju djela od 1990. godine, a tiču se neovlašćenog bogaćenja.

“Zalagaćemo se sa suočavanjem iz prošlosti i da vidimo ko su bili bogataši od ranije… Koncentracija budućeg djelovanja DF-a je borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, ekonomsko ozdravljenje, pomirenje i rehabilitacija Srba koji su bili stigmatizovani. Takođe mi je stalo da građani Crne Gore znaju da takav vid diskriminacije mi u DF-u nećemo dozvoliti, jer se i na predsjedničkim izborima bagatelisalo sa glasovima DF-a i onima koji se izjašnjavaju kao Srbi, i koji su vjernici SPC, nije im bilo dozvoljeno iznošenje trobojke srpske i crnogorske.

Bila je stigmatizacija srpskog naroda kojeg je 30 posto u Crnoj Gori, a treba stvoriti ambijent koji će omogućiti ozbiljnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije”, ističe on.

Neće dijeliti šakom i kapom mandate

“Ko je god na ivici cenzusa – dobiće zadovoljenje na listi, ali neće dobijati po četiri ili pet mandata, a neki mogu dobiti mjesta na listi DF-a, ali da budu zastupljeni na lokalnom nivou. Više nismo u prilici da se ponašamo kao neko ko će da rasipa svoju snagu i energiju, u smislu da nije dobro rasipati glasove manjih stranaka, koji će navodno otići DPS-u. Toga sada nema, a ko želi da nastupi sa arogancijom i ucjenama, onda je bolje da i ne počinjemo te razgovore”, pojašnjava Knežević i dodaje:

“Insistiraću da ta lista ima značajna kadrovska osvježenja, da kroz takvu listu pošaljemo poruku da imamo dovoljan broj sposobnih ljudi, profesionalaca, politički lojalnih. Nema problema da se nađu nestranačke ličnosti. A ako žele, dobro došli su na listi, ali ne postoji mogućnost novog Zdravka Krivokapića na našoj listi”, rekao je on.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest