Кнежевић честитао почетак Рамазана


Предсједник ДНП ЦГ Милан Кнежевић у име свих чланова и симпатизера партије, као и у своје име, свим вјерницима исламске вјероисповијести најсрдачније је честитао сјутрашњи дан, 13. април, почетак светог мјесеца, Рамазана.

Кнежевић тим поводом истиче свеобухватни значај овог духовног празника Ислама кроз позив на пост и одрицање, на жртвовање уз посвећеност вјерника исламској вјероисповијести, њеним хуманистичким коријенима као аксиомима људског постојања.

Предсједник ДНП истовремено указује на чињеницу да су припадници свих вјера, као и исламске вјере, данас изложени досад невиђеним заједничким искушењима пандемије, патњама и губицима својих најмилијих, због чега у Црној Гори све вјере треба не само да одржавају, него и додатно јачају богат мултиконфесионални склад и људско разумијевање које нам је данас потребније него икада, и које краси ову земљу.

По мишљењу Кнежевића, свака вјера посједује своју самобитност, али све вјере у заједничкој основи и порукама имају исте високе постулате хуманости, међувјерског и међунационалног склада, чиме се Црна Гора данас може подичити као мало која земља Европе и свијета.

Свим припадницима исламске вјероисповијести Кнежевић од срца жели да током рамазанског поста доживе истинско духовно прочишћење, снагу и наду у боље дане за Црну Гору и све њене грађане, независно од вјере и нације, уз богатство мултиконфесионалних и мултинационалних различитости.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest