Кнежевић „честитао“ празнике Вуковићу и Нововићу кривичном пријавом: Терети их за изазивање националне, расне и вјерске мржње

Док Н.Н. лица врше скрнављење билборда, службеници Комуналне полиције им дају инструкције и практично их обезбјеђују

Милан Кнежевић

Предсједник Демократске народне партије (ДНП) и један од лидера Демократског фронта (ДФ) Милан Кнежевић поднио је кривичну пријаву против градоначелника Подгорице Ивана Вуковића, начелника Комуналне полиције Милоша Нововића, комуналних полицајаца који су били на дужности и Н.Н. лица.

Он је кривичну пријаву поднио због, како наводи, „основане сумње да су у ноћи 21. децембра 2020. године у мјесту Мојановићи у Зети оштетили и уништили рекламни билборд на ком су се налазили лик патријарха српског Иринеја и митрополита црногорско-приморског Амфилохија.

„Чиме су извршили кривично дјело изазивање националне, расне и вјерске мржње из члана 370 Кривичног законика Црне Горе (КЗЦГ), у вези са кривичним дјелом оштећења и уништења туђе ствари из члана 253 КЗЦГ и/или друга кривична дјела за која се гони по службеној дужности“, навео је Кнежевић у пријави.

Он је у образложењу навео да се у снимку достављеном медијима јасно види да се у Мојановићима поред билборда паркира аутомобил из кога излазе четири Н.Н. лица са опремом за кречење, фарбање, у овом случају уништавање истог.

„Истовремено недалеко од њих и билборда паркира се службени аутомобил Комуналне полиције Главног града Подгорице. Док Н.Н. лица врше скрнављење билборда, службеници Комуналне полиције им дају инструкције и практично их обезбјеђују, што се види на снимку који ће поред објављивања у скоро свим црногорским медијима бити достављен Основном државном тужилаштву уз кривичну пријаву“, наводи између осталог Кнежевић у образложењу пријаве.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *