Кнежевић: Ђукановић од невидљивог непријатеља хоће да брани приватну државу


ИЗВОР:РТС

Посланик Демократског фронта Милан Кнежевић рекао је за РТС да се Црна Гора налази у општем банкроту и да очекује да ће Мило Ђукановић расписати изборе крајем августа или почетком септембра. Биће тензичан дан и надам се да неће бити завршено са масовним хапшењем и сукобима, рекао је Кнежевић.

фото: NSPM

Посланик Демократског фронта Милан Кнежевић рекао је за РТС да је извесно да је саопштењем Епископског савета отворена шанса за црногорски режим да до Петровдана учини све да кроз измене и допуне закона, кроз прелазне извршне одредбе Закона о слободи вероисповести створи све могућности да дође до суспензије овог закона.

„Оно што је понудила ДПС, Мило Ђукановић и Душко Марковић прејудицира одлуку Уставног суда која ће у потпуности усагласити овај закон и оставити простор да се у Међународном суду у Стразбуру кроз одређени временски период одлучи да ли је тај закон у складу са уставом односно европским конвенцијама.

Кнежевић каже да је извесно да ће бити молебани и литије и тензична ситуација јер је директор полиције најавио да ће бити ухапшени сви који не буду поштовали мере НКТ.

Поглед.ме

Милан Кнежевић на РТС

Gepostet von Pogled.me am Sonntag, 14. Juni 2020

„Плашим се да нас може очекивати сценарио од 12. маја када је била литија у Никшићу и ухапшен владика Јоаникије“, рекао је Кнежевић.

Јасно упутство Епископског савета 

Кнежевић каже да је Епископски савет дао јасно упутство – тамо где су забрањене литије биће одржани молебани. Међутим, директор полиције је саопштио, како истиче, да у сваком граду где се појави више од 200 грађана кренуће са репресивним акцијама.

Каже да се Црна Гора налази у парадоксалној ситуацији, прогласила се за фри корона државу почетком маја.

Забрањено је за улазак српских држављана у Црну Гору, забрањено за литије СПЦ, биће прави подвиг да свештеници изброје 200 људи и направе дистанцу, каже посланик ДФ-а.

„Нисмо имали ванредно стање а имали смо мере као да смо у ванредном стању. Биће тензичан дан а надам се да неће бити завршено са масовним хапшењем и сукобима“, каже он.

Проширен је списак држава чији грађани могу да уђу у Црну Гору. Кнежевић каже да се ради о класичној антисрпској одлуци.

„Мило Ђукановић је био пре неколико дана у Бриселу, а Белгија се налази на списку забрањених држава“, састао се са Јенсом Столтенбергом. Када се вратио у Црну Гору требало је да буде у карантину, 28 дана, а он не само да није био у карантину већ је заказао састанак са лидерима парламентарних странака за 16. јун како би обавио консултације за расписивање парламентарних избора“, рекао је Кнежевић.

„Мере се користе двоструко“ 

Ове мере се користе двоструко на начин да се ДПС омогући да уђе лагано у предизборну кампању, упозорава Кнежевић и додаје да се на сваки начин онемогућава да СПЦ и опозициони субјекти спроводе своје редовне активности а све под под плаштом забринутости за здравље грађана Црне Горе.

Према његовим речима, већина опозиционих парламентарних странака је одбила да дође на састанак.

„Очекујемо да ће Ђукановић расписати изборе крајем августа, или почетком септембра јер се налазимо у општем банкроту и он ће покушати да наметне парламентарну већину користећи репресивни апарат и злоупотребе по којима је познат већ 30 година“, рекао је Кнежевић.

Оно што је сигурно, сматра Кнежевић, је и да ће недостатак туриста надокнадити интензивна и запаљива атмосфера од стране ДПС-а и њихових покушаја да оптуже Србију и СПЦ као елементе деструкције који покушавају да зауставе Црну Гору на њеном евроатлантском путу.

„Ђукановић хоће да нађе невидљивог непријатеља од кога треба да брани приватну државу коју је заокружио 21. маја на покраденом референдуму 2006. године“, закључио је Кнежевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest