Кнежевић: ДПС, СНП и УРА су се добро забринули за подгоричке изборе кад покушавају да направе општину Зета, Зећани неће добити бенефите који су им обећани

Предсједник Демократске народне партије и један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић казао је да је Демократска партија социјалиста предала у процедуру Закон, како је навео, гдје су се забринули за Зету.

Фото: Поглед

„Оно што забрињава јесте да су потписе на овај предлога Закона о измјенама и допунама Закона ставили посланици УРЕ и СНП-а чиме свјесно учествују у покушају да спасе ДПС у Подгорици, али ће постати свјесни да немају подршку ни у Подгорици ни у Зети. Они су говорили да ће Зета због својих природних и привредних потенцијала бити општина, а ја ћу цитирати само неколико измјена и допуна овог закона.“, казао је он.

Кнежевић каже да у овом тренутку ни ДПС ни потписници ове предложене измјене и допуне не знају која су то насеља која ће припасти Зети јер се овђе уређују и друга насеља.

„То значи нема индустријске зоне КАП-а, аеродрома Голубовци, Кипса, дијела Плантажа, Скадарског језера… Све то остаје у надлежности Главног града и ресорних министарстава. Ово је правни абортус ДПСа, СНПа и покрета УРА јер долазимо до закључка да све остаје исто. Градска општина Голубовци у оквиру Главног града, осим што грађани Зете неће моћи да се изјасне на предстојећим изборима. Зета ће по ДПС-у СНП-у УРИ постати општина само на папиру а финансираће се преко буџета Главног града.“, казао је он.

Кнежевић наглашава да су се ДПС, СНП и УРА добро забринули за изборе у Подгорици јер су „кратки“ са гласовима, и да је јасно да ДФ са осталима побјеђује у Подгорици, и зато су ово и урадили.

„Грађани Зете би наводно добили општину, а не би добили ништа, и не би могли да гласају. Јасно се долази до закључка да ће у Зети једино остати она два семафора која гасе кад је туристичка сезона да се туристи не би дуго задржавали. По мени и по ДФ-у јасна је намјера да се заустави свака могућност евентуално моје кандидатуре јер ја живим у Мојановићима.“, казао је он.

Кнежевић је позвао оне који су потписници овог „Франкештајна“ да му упуте џентлменску поруку.

„Немој да се кандидујеш, Зета ће бити општина. Нећу се кандидовати, дајте Зећанима самосталну општину са свим бенефитима општине а не правите ово, ако не, грађани Зете су орни да блокирају, можда и Белведер, ако их пусти Драгиња.“, казао је он.

Кнежевић каже да је све џабе јер ће ДФ убједљиво побиједити на предстојећим изборима.

„Кривицу за ово сноси СНП. Јасно их упозоравам да морају да преузму одговорност за сваку игру са грађанима Зете.“, казао је он.

Кнежевић је коментаришући хапшење Милоша Меденице казао да је он дошао добровољно и да је сад на надлежним органима да све процесуирају.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest