Knežević: Hapšenje Veselina Veljovića nije spektakularna medijska vijest

Foto: Jutjub printskrin/ Vijesti online

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević saopštio je da je na tužilaštvu da dođe do zaokruživanja materijalnih dokaza i činjenica u slučaju bivšeg direktora Uprave policije Veselina Veljovića. Poručio je i da zbog informacije o pokušaju atentata na visokog policijskog funkcionera zaslužuje da sazove nova sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost. Miloš Konatar iz GP URA istakao je da se dešavaju istorijske stvari i najveći udari na strukture organizovanog kriminala.

Knežević i Konatar komentarisali su jučerašnje hapšenje Veljovića nakon što je, zbog nedostatka kvoruma, odgođena sjednica Odbora za bezbjednost i odbranu.

“Hapšenje Veselina Veljovića nije spektakularna medijska vijest. Jeste simptomatično ono što mu se na teret stavlja, kao potpuno nešto drugačije u odnosu na ono što se pojavilo u medijima. On se, koliko sam shvatio, ne vezuje se direktno za krijumčarenje cigareta…”, rekao je Knežević.

Istakao je da je na tužilaštvu da dođe do zaokruživanja materijalnih dokaza i činjenica.

“Pokušaj atentata visokog policijskog funkcionera je nova informacija, i mislim da zaslužuje da se održi sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost jer se radi o veoma ozbiljnoj temi”, istakao je Knežević.

Konatar je ocijenio da se dešavaju istorijske stvari i najveći udari na strukture organizovanog kriminala, koji, kako je rekao, dosežu do najviši bezbjednonosnih funkcija.

“Uprkos svim opstrukcijama koje vidimo ovih dana, pipci te hobotnice dosežu do djelova političkih partija, medija, NVO sektora… Važno je da država pokazuje snagu da istraje i pobijedi u toj borbi”, poručio je Konatar.

Bivši direktor crnogorske policije Veselin Veljović naći će se najvjerovatnije danas pred sudijom za istrage podgoričkog Višeg suda. On je, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, uhapšen juče ujutro, a na teret mu se stavlja da je Aleksandru Mrkiću odavao službene informacije i tako mu pomagao da izvrši određena djela krijumčarenja.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest