Knežević: Istog trenutka kad pritisnemo “yes” za Rezoluciju, potvrdili smo se za GENOCIDAN narod

Foto: Jutjub ptintskrin/ Vijesti Online
Zvanična Crna Gora ne smije da glasa za Rezoluciju o Srebrenici, saopštio je predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević, te dodao da istog trenutka kad pritisnemo “yes”, potvrdili smo se za genocidan narod”.

” Zvanična Crna Gora ne smije da glasa za Rezoluciju o Srebrenici, ne samo zbog Srbije, Republike Srpske i srpskog naroda, već prvenstveno zbog same sebe. U posjedu sam Rezolucije 819 Savjeta Bezbjednosti, koja je usvojena na 3.199 sjednici, 16. aprila 1993. godine, a u kojoj se SB poziva na Međunarodni sud pravde u Nagoji i privremenu mjeru da vlada Savezne Republike Jugoslavije (Srbija i Crna Gora) treba da odmah u skladu sa svojom obavezom iz Konvencije o sprečavanju i kažnjavanju genocida od 09. decembra 1946, preduzme sve mjere koje su u njenoj moći da spriječi vršenje zločina genocida”, naveo je  Knežević.

Istakao je da “upravo se predložena Rezolucija o Srebrenici poziva na Rezoluciju 819 SB iz aprila 1993. u kojoj se Srbiji i Crnoj Gori uvode privremene mjere i obaveza sprečavanja genocida”.

“Znači, notorna je neistina da se ova najavljena Rezolucija ne odnosi na države i narode. Naprotiv, baš se odnosi na Srbiju i Crnu Goru. A to dalje znači, nakon izglasavanja ove Rezolucije, BiH može podnijeti tužbu protiv Srbije i Crne Gore, u bilo kom momentu, od trenutka izglasavanja do Sudnjeg dana. A to dalje znači da Crna Gora postaje država genocidne prošlosti, i još je za to glasala kao da glasa na Evroviziji”,  smatra Knežević.

Poručio je da “ne postoji termin individualnog genocida, i svi ovi koji se ubiše da nam objasne kako se ne radi ni o jednom narodu, imaju samo jedan problem, neka mi objasne zašto je onda naziv Rezolucija o Srebrenici? Zato što se jasno konkretizuje mjesto i događaj iz rata u kom su bili prisutni Srbi i Bošnjaci”.

“Ne spominju se nijedan general ni vojnik imenom i prezimenom. Jer da su spomenuti, onda bi to bio zločin pojedinca. Ali pošto je namjera da se zločin u Srebrenici predstavi kao genocid, onda nema individualizacije krivice na kojoj sve vrijeme insistiramo. Uostalom, Rezolucija 819 iz 1993. godine Srbiju i Crnu Goru dovodi u kontekst genocida, a pozivajući se na nju, Njemačka i Ruanda predlažu Rezoluciju o Srebrenici. Zato amandmani Vlade Crne Gore liče na posljednju želju osuđenika na mučenje i smrt, u kojoj moli da mu prvo otkinu glavu, a tek onda ruke, umjesto kako su planirali da prvo otkinu ruke, a onda glavu. Uostalom, uz ovo reagovanje objavljujem i Rezoluciju 819 SB u kojoj se pominje Crna Gora i čestitam svim građanima dobijanje genocidnog statusa”, zaključio je Knežević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest