Кнежевић одговорио Ђукановићу

foto: blic.rs

„СНИМЦИ СУ ЈАСНИ, А И ТОН ЈЕ ДОБАР“
Кнежевић Ђукановићу: Погријешио сам са ковертом, са торбом нећу.
„Захваљујем се г. Ђукановићу на позиву да дођем у Црну Гору и доказујем невиност пред његовим правосуђем. Чак сам и то спреман да урадим, ако он прво дозволи да се отворе истраге о украденим милионима његовим и његове фамилије и љубавница“, рекао је Кнежевић.

Предсједник Атлас групе Душко Кнежевић саопштио је данас да је предсједник Црне Горе Мило Ђукановић у његовим кућама боравио стотинама пута, те да је узимао и торбе и кесе и много тога.

„Снимци су јасни, а и тон је добар. Неки наши амерички заједнички пријатељи су ми сугерисали да снимак „Коверте“ пустим прије него се кандидаовао на предсједничким изборима 2018. Тврдили су да онда не би никада био изабран. Могуће да сам погријешио тада, зато са снимком торбе нећу погријешити“, истакао је Кнежевић.

Он је реаговао на јучерашњу изјаву Ђукановића који је одговарајући на питање на конференцији за медије поводом двије године мандата, да ли је добио снимак од Кнежевића са плавом торбом и новцем, за који он тврди да му је достављен, одговорио да не може потврдити да је добио било какву торбу. Ђукановић је Кнежевића назвао и „патолошким лажовом“.

„Захваљујем се г. Ђукановићу на позиву да дођем у Црну Гору и доказујем невиност пред његовим правосуђем. Чак сам и то спреман да урадим, ако он прво дозволи да се отворе истраге о украденим милионима његовим и његове фамилије и љубавница. Нека, за почетак, пристане да се истражи како је за његов рачун саграђена „ничија кућа“ на Горици, како је преко кастоди рачун фиктивним трансакцијама формално постао милионер продајући
акције Прве банке, како је узео 1,5 милиона кредита од Пиреус банке,
како је и колики дио колача узео продајући акције државних предузећа Телеком и ЕПЦГ, рекао је Кнежевић.

Он је додао да пошто Ђукановић за њега каже да је лажов и лопов, опет га позива да скупи храбрости да се директно сучеле на ТВ станици коју Ђукановић одабере или пред анкетним одбором Скупштине Црне Горе.

„Била би то прилика да сви виде ко је лажов и лопов, јер ја добро знам одакле мој капитал и како сам га стицао. Никада нисам био под истрагом док он није одлучио да покуша да ми отме имовину. Нјега је од оптужнице за шверц цигарета сачувао предсједнички имунитет, који му ипак није био учинковит када га је мрежа истраживачких новинара ОЦЦРП 2015. означила као мафијаша године“, рекао је Кнежевић.

Предсједник Атлас групе је казао да Ђукановић њега познаје као и он њега.

„Па нека г. Ђукановић изволи. Ја немам нечисту савјест, од својих гријеха не бјежим, а он нека покуша да демантује све што знам о његовој нечистој савјести. Ако бјежи од сучељавања са мном, од ње не може побјећи. Овом приликом ћу га само подсјетити да је он већ ухваћен у лажи и то пред ТВ камерама када је слагао да нема фирму на Кипру. Када му је извучен папир, онда се присјетио да је ипак има. Та његова фирма је, као што сам већ објаснио, служила да преко ње контролише свој удио у Болници Мељине, што је био услов да ми дозволи да учествујем у њеној приватизацији. Ако сам ја лажов, постављам му питање: Да ли сам лагао за Сен Тропе, Дубаи, Абу Даби и проводе у мојим вилама са регионалним естрадним звијездама?“, поручио је Кнежевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest