Ко не осуди варварски напад на Цетињску богословију – сматраћемо да га оправдава: Зашто ћуте пословично гласне НВО и партије?!

Позивамо све невладине организације и политичке партије које су осуђивали графите на празној џамији у Никшићу да исто тако осуде беспризорно варварско понашање и антицивилизацијско малтретирање малољетне дјеце

Ученици Цетињске богословије

Након што је рано јутрос група од десетак хулигана насрнула на зграду Цетињске богословије у цетињском насељу Доње поље, узвикујући псовке и пријетње, уз то и ломећи школски инвентар, ректор Богословије о. Гојко Перовић је упутио отворено писмо/апел министру унутрашњих послова Сергеју Секуловићу да хитно реагује и открије починиоце овог вандалског понашања.

Према ријечима о. Гојка, насилници су пријетили ђацима, вријеђали их на националној и вјерској основи, физички насртали и оштетили врата и прозоре на згради, а потом довукли контејнере који су се налазили преко пута улице и запалили у њима ватру.

Цетињска богословија

Информацију о овим непочинствима пренијели су, малтене, сви медији, али, за разлику од претходних случајева скрнављења џамија у Подгорици и Никшићу, те графита непримјерене садржине који су осванули у неколико црногорских градова; политичке партије и невладине организације које су, у том тренутку, реаговале до нивоа хистеричних испада и очајничке потребе за интернационализацијом, како су истицали, питања угрожености бошњачког/муслиманског живља у Црној Гори, данас – громко ћуте.

Стога, позивамо све невладине организације и политичке партије које су осуђивали графите на празној џамији у Никшићу да исто тако осуде беспризорно варварско понашање и антицивилизацијско малтретирање малољетне дјеце.

Сви који не осуде овај срамни чин – сматраћемо да га оправдава!

IN4S

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *