„Ко о чему,Мило о ударима“

Вријеме читања 2 минута

Поводом још једног, фрешког државног удара у глави Ђукановића, Демократски фронт доноси јасан закључак: “Ко о чему, Мило о ударима.”
Епилог новопланираног државног удара, исте убједљивости и разорне моћи као и прошли, јесте да је Црна Гора још једном спашена, наравно, игром случаја, јер је полиција, тражећи дилера у Никшићу, срећом набасала на још једног терористу, српског држављанина, који је изјавио да је баш у Острогу запослен као помоћни радник.
Наравно, код двадесеттрогодишњег терористе су пронађени тајни списи, три депеше у нивоу “војне тајне” и “строго пов.”, из којих се јасно види да крвопролиће у Црној Гори само што није било почело, а сад се не зна кад ће. Свакако, у том јефтином сценарију сад су на Црну Гору удариле специјалне јединице, ни мање ни више, него “Пантер”, мада не припадају ни војсци ни полицији Србије, али је битно да је Србија опет навалила да бестрега Црну Гору.
Јавност није била спремна да повјерује у још једну Милову будалаштину и јефтину режију, али, кад је прочитала да је командант неке неименоване снаге, под кодним називом “Јастреб”, одустао од операције, и да постоје два сумњива пакета, и то чак, да боље звучи, под шифрама за увесељавање лаковјерних: цц-24/1 и цц24/2, већ није било дилеме да је Црна Гора спашена у посљедњем трену и да Ђукановићу зато треба свечано уручити орден “Барона Минхаузена првога реда”.
Наравно, увијек су силеџије користиле “стару фору” да се прикажу као жртве, што је и овог пута случај са насилником Ђукановићем, који глуми жртву, а сву Црну Гору је жртвовао ради сопствене халапљиве жеље за влашћу и парама.
Али је сад проблем и што су “Пантери” били у обавези да изврше нови државни удар још крајем 2019. што је знак да је Црна Гора некако опстала, јер се “Пантерима” у кључном тренутку вјероватно оквасио барут. ДФ се зато срдачно захваљује Ђукановићу што је предуприједио још један државни удар 12. марта, који је требало да се изведе још крајем прошле године. Али та диспропорција у времену не значи ништа кад су у питању његови јефтини трикови, који сад још једино служе за засмијавање народа.
А поред свега опет се дешавају материјалне грешке у сценарију новог државног удара, као у сценарију старог. Овог пута, које случајности, управо пред изборе у Тивту и парламентарне, као и пред прошле парламентарне. Наиме, на сву ову халабуку и спектакуларну акцију полиције у хватању новог терористе нити се огласила црногорска полиција, ни тужилаштво, а комплетну ствар оправдава једино то што је Катнић вјероватно био забављен садњом лука. Иако су можда “Пантери” управо заузимали стратешке положаје и вршили извиђаје његовог лукосада.
У сваком случају, за Ђукановића све опет креће, наравно, из Острога, на који је бацио око, мада му режија овог Државног удара број два дјелује таман озбиљно и аутентично као и Државни удар број један. Али је добро да народ још једном види каквог манипуланта има за предсједника, који се спрда с Црном Гором и здравим разумом грађана измишљајући државне ударе свако мало пред изборе. А да ли је Ђукановић можда већ добио корона вирус, под тајном ознаком КОВИД-19, па због тога још и додатно фантазира, то би требало испитати и узети му као олакшавајућу околност.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest