Ко уствари управља донацијама

Саопштење ДФ-a о начину потрошње донираних средстава

Након што је јуче НКТ објавио како је утрошено првих милион евра донација за борбу против коронавируса сваком у Црној Гори је јасно зашто се у овом неуставном органу налазе функционери  владајуће партије и како државом уствари управља дио Предсједништва ДПС одан Милу Ђукановићу.

  • ДФ је на вријеме и с правом указивао да је увођење неформалног ванредног стања послужило Предсједништву ДПС – а да отпочне предизобрну кампању и доминантно помаже своје привреднике, дио чланове и највјернијих гласача. Увидом у списак фирми којима је Милутин Симовић упумпао милион евра да би се од наших пара борили против коронавируса, не оставља се ни најмања дилема да се ради о бруталној злоупотреби донација за промоцију лоповске партије ДПС – а. Зато уцијењени Иван Брајовић не смије да сазове Скупштину и позове Мила Ђукановића, Душка Марковића, Милутина Симовића и остале перјанице из Националног криминалног тима како би одговорали на питања посланика ДФ – а. 
  • По којем правилнику је Драган Бокан, власник Волија, мултимилионер и спонзор ДПС – а, добио од донација црногорске сиротиње готово 100 хиљада евра за прављење сухомеснатих пакета. Зашто Драган Бокан, који у овом тренутку под Горицом гради двије луксузне виле које коштају неколико десетина милиона евра, и који плаћа милионске уговоре иностраним кошаркасима КК Будућност Воли није донирао 100 хиљада, већ смо ми морали да донирамо њему како би у времену пандемије убрзао радове на својим грађевинама, или платио приватни авион кошаркашима који не желе да у ово вријеме буду у Подгорици?
  • По којим то критеријума су грађани Тузи добили 3000 пакета помоћи а грађани Андријевице само 30, док грађани осталих градова у неформалном ванредном стању нису добили ниједан пакет? 
  • Зашто је Милутин Симовић и на основу које одлуке уплатио преко 500 хиљда евра режимској  фирми Глосариј за набавку 28 респиратора, чији је власник Брано Мартиновић, један од главних спонзора КК Будућност Воли и кум Миливоја Катнића. Како је могуће да је велики човјек и хуманиста Хајриз Брчвак плаћао један респиратор са урачунатим ПДВ – ом око 6000 евра, док нам је Глосариј један респиратор наплаћивао по просјечној цијени од 19 хиљада евра, и то наводно без икакве марже?

Као доказ објављујемо свифтове уплате господина Брчвака, али и уплате Предсједништва ДПС – а које има кодно име НКТ усмјерене према Глосарију. Такође нам није јасно по ком критеријуму су уплаћена средства од 15 хиљада евра фирми Тапацир Курти из Улцињa,  50 хиљада евра  фирми ФАФ и цо,  из Улциња, 50 хиљада евра фирми Derasco Industry, и још једном броју фирми које су се похвалиле у јавности да су донирале средства за борбу против пандемије, а овамо видимо да смо ми уствари донирали њима.

Овакво криминално понашање Милутина Симовића и НКТ – а најбоље говори о томе на који начин ће се убудуће трошити средства од донација црногорских грађана – искључиво по процјени Предсједништва ДПС – а. Али изгледа да им је ово досад било мало, већ су активирали и број телефона преко ког би требало да им уплаћујемо по један евро, како би наставили да и у овом тешком тренутку краду од сопствених грађана.

Зато још једном позивамо уцијењеног  Ивана Брајовића да закаже Скупштину како би пред грађанима разобличили овај незапамћени криминални подухват који реализује Мило Ђукановић, а чија ужа фамилија није уплатила ни један цент, иако је од Црне Горе отела све што се могло отети.  

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest