Компанија Воли: Показали да смо одговоран и легалан систем

Вријеме читања 3 минута

Менаџмент компаније Воли саопштио је да је штета која им је нанесена информацијама о запљени око 500 килограма кокаина занемарљива у односу на чињеницу да су, како кажу, показали да су одговоран, организован и легалан систем. Компанија Воли честитала је њиховим запосленима који су, како кажу, показали личну и професионалну одговорност, савјесно обављање радних задатака и досљедно поштовање етичких норми

Раније данас главни специјални тужилац Миливоје Катнић казао је да са сигурношћу може да тврди да кокаин није био намијењен компанији Воли, те да је требало да буде узет на путу од Бара до Волија.

Како се наводи у саопштењу Менаџмента компанија Воли, која је у власништву Драгана Бокана и Европске банке за обнову и развој, више од четврт вијека ужива углед законитог и друштвено одговорног пословања у Црној Гори.

„Као што је познато суочили смо се са неочекиваним и шокантним инцидентом у вези са сумњивом пошиљком доспјелом у ЛДЦ Воли. Искуство је показало да када су у питању конкретно банане, увијек постоји велики ризик да се са пошиљкама робе намијењене нашој дјелатности нађе напуштена роба сумњиве супстанце и веома смо свјесни велике и отворене могућности злоупотребе пошиљки, а самим тим и врло предострожни“, поручују из компаније Воли.

Из тог разлога се, како кажу, од 2018. године обраћају континуирано свим надлежним органима односно, Управи прихода и царина, Управи полиције, као и МУП-у, Слободној зони Луке Бар, као и Царинарници ПЈ Подгорица, са захтијевима да се преконтролише и изврши додатно скенирање робе о трошку компаније Воли.

„Наставићемо да шаљемо прецизне информације и тражимо детаљну анализу, док се не буду створили услови да будемо заштићени од сличних ситуација и могућности подметања нашој компанији, у жељи да унаприједимо сарадњу са надлежним органима с заједничким циљем, за добробит компаније Воли и грађана Црне Горе. У име Управе компаније, честитамо нашим запосленима који су показали личну и професионалну одговорност, савјесно обављање радних задатака и доследно поштовање етичких норми, а исте ће Компанија адекватно наградити“, поручују из менаџемнта компаније Воли.

Поздрављају активност Специјалног државног тужилаштва, Специјалног полицијског одјељења, Управе полиције, Управи прихода и царина и честитају им на, како кажу, на високом нивоу професионалности и на брзој и ефикасној акцији и законски спроведеном поступку у којем су утврђене све релевантне чињенице које се односе на овај случај.

Захвалили су се и, како су истакли у Волију, већини црногорских медија који су на професионалан и објективан начин информисали јавност што, како додају, није био случај са дијелом црногорских и регионалних медија.

„За нас као привредно друштво које послује готово три деценије, највећег послодавца у Црној Гори, највећег пољопривредног произвођача у Црној Гори, компанију од великог привредног значаја, чији су пословни принципи од првог дана постављени у складу са строгим етичким нормама, све ово представља још један изазов из којег смо много научили и из којег излазимо још више уједињени, компактнији и спремнији за неочекиване ситуације на које велика привредна друштва широм свијета нису имуна. Штета која нам је учињена у покушајима да се наруши репутација Компаније, јавни позиви на линч и стигматизација, од оних који су дужни да се понашају супротно показаном, занемарљива је у односу на чињеницу да смо показали да смо одговоран, организован и легалан систем“, поручују из Волија.

Они су се захвалити потрошачима, Привредној комори и Црногорском удружењу послодаваца (ЦУП), комплетној привреди, пословним партнерима и пријатељима на исказаној подршци протеклих дана и повјерењу које су, како кажу, још једном оправдали.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest