KOPRIVICA: Kako predsjednička kampanja odmiče, sve je jasnije da će novi predsjednik CG biti Mandić

Foto: Printskrin

Kako se predsjednička kampanja sve više odvija, svakom je sve jasnije da će novi predsjednik Crne Gore biti Andrija Mandić, rekao je između ostalog u svojoj izjavi prof. dr Dragana Koprivice, šef Medijskog centra DNP CG.

Njegovu izjavu prenosimo u cjelosti:

Mnogo je realnih razloga zašto Mandić zaslužuje da bude predsjednik Crne Gore.

Mnogo je i godina njegove nepokolebljive političke borbe protiv nasilja odlazećeg režima, uz hapšenja tokom protesta DF-a u Podgorici, uz časnu borbu za pravoslavlje, uz režirani sudski proces protiv njega, Milana Kneževića i drugih… Mandić je časno izdržao sve represivne mjere i golgotu mafiokratske i policijske države, a odupro se i pokušajima Đukanovića da DF uđe u režimsku Vladu.

Pritom, dok se Mandić na protestima borio za pravednu Crnu Goru, neki sadašnji pretendenti vodili su kabinetsku “ofanzivu” preko papirnatih saopštenja, zazirući od protesta iz konformističkih razloga.

Mandić danas s jedne strane ima protivkandidata, aktuelnog predsjednika, homo dupleksa, koji tokom svih ovih godina zbori jedno, a čini drugo, praveći od nezavisne države privatni Montenegro. Ispit iz politike – otići u pravom trenutku, Đukanović nije položio, kao svaki političar kojem je prošao rok trajanja. Ali je svim čestitim građanima već odavno dosta njegove političke kuhinje i kombinatorike, mafiokratskog sistema i zarobljenog pravosuđa u besudnoj zemlji.

U predsjedničkoj trci učestvuju i kandidati koji tek dolaze, koji tek treba da se dokažu i zasluže povjerenje građana. A neki među njima su čak toliko principijelni da svojom principijelnošću idu direktno na ruku Đukanoviću. No, građanima je valjda najzad jasno, posle nemilih iskustava, koliko su ih dosad skupo koštali eksperimenti, i glasovi za politički neprovjerene ličnosti.

A na svim predizbornim masovnim skupovima Andrije Mandića prisutno je visoko poštovanje za njegovo ogromno političko iskustvo, pri čemu se dokazao kao provjerena, pouzdana ličnost, i pravi izbor za predsjednika Crne Gore.

Tokom žestoke represije Đukanovićevog režima, Mandić je imao oštriju retoriku, ali u znak građanske hrabrosti! Sada u kampanji šalje poruke dobre volje i namjere u korist svih građana i matične države Crne Gore. One su pomiriteljske i ohrabrujuće za sve u ovoj zemlji, i djeluju kao savremeni eho poruka Svetog Petra Cetinjskog.

Mandić jeste pozvao Crnu Goru na pomirenje. Ali to ne znači da će, kad postane novi predsjednik Crne Gore, imati pomirljiv stav i prema onima koji su pljačkali Crnu Goru, izigravali zakone i Ustav praveći od države privatnu prćiju. On će učiniti sve da najzad dobijemo pravnu i pravu državu, a ne evropsku crnu tačku korupcije, mafije i šverca međunarodnih razmjera, ne banana državu uz kontejnere banana s mirisom kokaina.

Da Crna Gora ne bi nastavila s totalitarnom vladavinom Đukanovića, da ne bi eksperimentisala s kandidatima koji tek treba da se dokazuju, i da ne bi glasala nove samo zato što su novi, građani treba da daju povjerenje Mandiću. I njegovoj humanoj, čvrstoj riječi, garantu pomirenja i stišavanja tenzija u Crnoj Gori…

Imajući u vidu poznati aksiom da u ovoj zemlji sve počinje od Nikšića, i jučerašnji veličanstveni predizborni skup, u nikšićkom Sportskom centru, na najbolji način je najavio Mandićevu pobjedu. Đukanović nikad nije bio pravi predsjednik svih građana, a Mandić će to biti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest