Копривица: Резолуција јасно каже да Срби нису геноцидан и злочиначки народ


Момо Копривица
Посланик Демократске Црне Горе, Момо Копривица, рекао је да Резолуција о Сребреници јасно каже да Срби нису геноцидан и злочиначки наро и д а им нико не смије приписивати одговорност или кривицу за тај догађај.

Посланик Демократа је за NEWS MAX ADRIA нагласио да је на предлог те станке усвојен амандман којим се осуђују сви злочини уз пијетет према свим жртвама и спречава жигосање српског народа, као и било којег народа.

“Шта је циљ халабуке и манипулација? Да се на власт врате они које смо смијенили 30. августа, а који су били институционални пријатељи оних који и данас опстају на власти у Србији”, рекао је Копривица о реаговањима власти Србије.

Како је рекао, “имамо њихове представнике који сједе у Влади Косова, полажу заклетву на Устав Косова, устају на химну Косова, а прстом се упире на оне који су смијенили Ђукановића 30. августа прошле године”.

По његовим ријечима, апсолутна је неистина и манипулација да су премијер Здравко Кривокапић и предсједник Црне Горе Мило Ђукановић у колаборацији и да је издата побједа народа.

Коментаришући изјаву поглавара Српске православне цркве, Порфирија, да је издато насљеђе митрополита црногорско-приморског Амфилохија, он је рекао да је патријарх Порфирије добродошао у Црну Гору.

“Амфилохијево насљеђе је помирење унутар православног народа Црне Горе. Црква врши своју мисију, а држава своју. Они који се позивају данас на насљеђе Амфилохија, а нису били ни на литијама, називали су га ‘Милов владика’, блатили по таблоидима, ти људи немају право да се позивају на његово насљеђе”, рекао је Копривица.

По његовим ријечима, “они који опстају на власти у Србији и који желе да врате Ђукановића на власт јер им је пријатељ и партнер, ти раде на урушавању митропитовог насљеђа”, рекао је Копривица.

Он је рекао и да реакција новог митрополита црногорско-приморског Јоаникија не садржи ништа спроно ни негативно, већ је позвао на једнак третман свих злочина.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest