Корона у Италији

Рићиарди: Корона је стварни узрок смрти код малог броја људи у Италији

Корона вирус је за веома мали проценат људи који су преминули у Италији стварни узрок смрти, рекао је за италијанску „Ла Репубблица“ научни саветник у Министарству здравља Италије Вагнер Рићиарди.

Професор Рићиарди апеловао је да би узбуна и ванредно стање у Италији због короне вируса морали да се ставе на право место.

„Не треба да потцењујемо овај вирус, али би требало да у односу на болест коју корона изазива, имамо другачији приступ. Од 100 особа које се заразе корона вирусом, 80 њих оздрави спонтано, док 15 одсто оболелих има озбиљније проблеме за хоспитализацију, а пет одсто тешке проблеме“, навео је Рићиарди.

Такође, он наглашава да је само код малог броја пацијената – око два одсто корона био једини узрок смрти, а да су код већине то биле друге патологије које су биле у току, док је корона била додатни окидач.

Он је и раније изјављивао да се у Италији сви који су смештени у болнице збого корона вируса воде као жртве тог вируса иако 88 одсто пацијената премине због других болести које су имали.

„Желим да запамтите да људи умиру углавном СА корона вирусом, а не ЗБОГ корона вируса“, истакао је пре неколико дана у изјави медијима.

Новинарка из Милана Татјана Ђорђевић Симић објашњава за портал Данас да је чињеница да је Италија до сада урадила највише анализа на корона вирус, у односу на било коју другу европску земљу, више од 420.000, па да зато има и толики број заражених.

„Од јуче се раде анализе и људима који имају само један симптом. Такође, највећи број заражених пацијената има више од 65 година, док је смртност највећа код особа изнад 80 година. Такође, треба напоменути да је Италија земља која има настарију популацију на свету, после Јапана, чак скоро 35 одсто грађана су старосне доби од 70 до 90 година“, оцењује Ђорђевић Симић.

У Италији је од корона вируса умрло више од 10.000 људи са 889 смрти у последња 24 сата, саопштила је вечерас тамошња Цивилна заштита.

У тој земљи су преминуле10.023 особе док је број заражених 92.472. Цивилна заштита је додала да се ширење заразе смањује, у четвртак за 8,3 одсто, у петак за 7,4 одсто и данас за 6,9 одсто.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest